Laatste update

13-06 uitslagen sem 11-06
11-06 update2 ind sen 11-06
10-06 update ind sen 11-06
09-06 indeling sen 11-06
07-06 uitslagen sen 04-06
04-06 update2 ind sen 04-06
03-06 update ind sen 04-06
02-06 indeling sen 04-06
02-06 uitslagen sen 28-05

2700chess.com for more details and full list

Wie zijn wij

WLC is een gezellige schaakvereniging voor jong en oud. WLC heeft een jeugdafdeling (t/m 20 jaar) en een seniorenafdeling. Verder organiseert WLC elk jaar het WLC weekendtoernooi.

Algemene informatie

Jeugd

Alle informatie over de jeugd is te vinden in het Informatieboekje jeugd (Nederlands & English). Hieronder volgt een korte samenvatting van de activiteiten.

Clubavond

De clubavond is op dinsdagavond en is meestal verdeeld in een half uur les en een half uur competitie. Bij de les gebruiken we ‘De Stappenmethode’. De lessen worden verzorgd door (veelal gediplomeerde) schaaktrainers. De jeugdleden krijgen een werkboek met opgaven om thuis te maken.

Zo nu en dan zijn er ook speciale clubavonden met onder andere snelschaken, spelletjes en mini/maxi (schaken tegen de senioren).

Toernooien

WLC neemt deel aan diverse toernooien, zoals de Eindhoven Cup, de Brabant Grand Prix en de Persoonlijke Kampioenschappen van de NoordBrabantse Schaakbond (NBSB).

Senioren

Bij WLC kan je iedere dinsdag een partij spelen in verschillende interne competities. Ieder seizoen zijn er 2 snelschaakavonden, en het seizoen wordt afgesloten met een simultaan door de clubkampioen. Voor de clubavond wordt er altijd een indeling gepubliceerd op de site.

WLC is een brede vereniging wat schaakniveaus betreft. Als onervaren huisschaker kan je prima meedraaien in de lagere groepen. Aan de andere kant hebben we ook meerdere spelers met een officiële FIDE-titel. En alles ertussenin. Wel is het van belang om al een beetje te kunnen schaken. We verzorgen geen lessen voor senioren (maar bij de jeugd zijn er altijd wel lesboeken te krijgen).

Daarnaast doet WLC ook mee aan verscheidene externe competities.

Groepencompetitie (intern)

Iedere seizoenshelft speel je een halve competitie in een groep van ongeveer 8 clubgenoten. Op basis van de eindstand kan je promoveren of degraderen naar een andere groep. De winnaars van groep 1 mogen aan het eind van het seizoen strijden om het clubkampioenschap.

WLC beker (intern)

Ieder seizoen is er een knockout-toernooi, verspreid over het jaar. Na iedere ronde wordt er op de clubavond geloot voor de volgende ronde. De winnaar mag zich bekerkampioen van WLC noemen.

Laddercompetitie (intern)

Wie geen partij heeft voor de groep, beker of avondcompetitie speelt voor de laddercompetitie. Hierin draait het om de totale score van het hele seizoen. Zo heeft iedereen die wil elke week een partij (behalve met een oneven aantal spelers natuurlijk).

Avondcompetitie (extern)

WLC doet mee aan de NBSB avondcompetitie. In een team van 4 speel je tegen andere Noord-Brabantse verenigingen op de clubavond van de thuisspelende vereniging.

KNSB- en NBSB-beker (extern)

WLC doet ook mee aan de bekertoernooien van de NBSB en de KNSB. Dit zijn knockout-toernooien die, net als de avondcompetitie, in teams van 4 op de clubavond van de thuisspelende vereniging worden gespeeld.

Zaterdagcompetitie (extern)

Tenslotte doet WLC mee aan de zaterdagcompetitie van de KNSB (en NBSB, afhankelijk van het aantal geïnteresseerden). Dit is een competitie die op 7 tot 9 zaterdagmiddagen wordt gespeeld in teams van 8.

Kennismaken

Wil je vrijblijvend 4 weken kennismaken met WLC? Dat vinden wij leuk!

  • Jeugd: neem contact op met de jeugdleider (jeugdleider@svwlc.nl).
  • Senioren: neem contact op met de interne wedstrijdleider (internwl@svwlc.nl) of vul het Kennismakingsformulier Senioren in.

Lid worden

Beviel de kennismaking met WLC, of wil je meteen lid worden? Vul het inschrijfformulier in of neem contact op met de secretaris (secretaris@svwlc.nl)!