Agenda

Geen activiteiten.

Laatste update

20-02 update2 ind sen 20-02
19-02 update ind sen 20-02
18-02 indeling sen 20-02
18-02 uitslagen sen 13-02
13-02 update2 ind sen 13-02
12-02 update ind sen 13-02
11-02 indeling sen 13-02
10-02 uitslagen sen 06-02

2700chess.com for more details and full list

WLC’ers (winnen) op toernooipad

Wie dacht dat met de laatste zaterdagcompetitiewedstrijd het schaken gedaan was komt bedrogen uit. Voor de afsluiting van het jaar zijn namelijk nog een aantal toernooitjes afgetikt door verschillende WLC’ers.

Rudy, Thomas en Nino deden dat in TIlburg bij het Stukenjagers Kersttoernooi. Nino liet hier zien flinke stappen te hebben gezet in de snellere speeltempo’s door een heel mooie 50-% score neer te zetten tegen sterke tegenstanders. Ook Rudy scoorde met 4 uit 7 iets boven de ratingbalans, omdat alleen de uiteindelijke top-3 hem wist te verslaan. Thomas miste de scherpte om daar bovenuit de stijgen, maar scoorde met zijn 4 uit 7 ook zeker niet slecht.

Net over de grens in het mooie Westerlo vinden we het Rokade Winter Chess, waar Niels Feijen een zeskamp heeft gespeeld. Onderaan de ratingladder had hij het zwaar te verduren, maar ongetwijfeld is dat een opmaat voor weer meer overwinningen gedurende de rest van het seizoen.

Sluiten we onze tocht af in het hoge noorden, namelijk in Groningen, waar de jeugd van WLC de schaakborden onveilig heeft gemaakt. Sascha boekte in zijn vierkamp een degelijk resultaat: twee remises en een winstpartij tegen op papier gelijkwaardige tegenstand. Niet genoeg om de groep te winnen, maar wel genoeg om weer wat ratingpuntjes erbij te kunnen schrijven. Daartegenover had Tommy het drukker, want hij speelde in de B-groep (tot +- 2000) 9 rondes klassiek schaak en liet daarin zien dat hij het spelletje nog goed in de vingers heeft. Hij schoot uit de startblokken met 3 uit 3, pakte toen een 0, maar wist met een geweldige eindsprint van 4.5 uit 5 alsnog beslag te leggen op een gedeelde eerste prijs! Van harte proficiat!

Iedereen de beste wensen alvast en tot in het volgende schaakjaar.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>