Agenda

Geen activiteiten.

Laatste update

20-02 update2 ind sen 20-02
19-02 update ind sen 20-02
18-02 indeling sen 20-02
18-02 uitslagen sen 13-02
13-02 update2 ind sen 13-02
12-02 update ind sen 13-02
11-02 indeling sen 13-02
10-02 uitslagen sen 06-02

2700chess.com for more details and full list

WLC in (bijna) alle windstreken

Vandaag (t.w. 3 februari), speelde WLC weer in de zaterdagcompetitie en waaierden uit naar het westen (1), noorden (2), en oosten (3), en het ging ergens om. j Nader verslag volgt misschien nog, maar hierbij licht uw razende reporter alvast een tipje van de sluier op.

WLC 1 is nog in een spannende strijd verwikkeld om lijfsbehoud en trof in Stukkenjagers 2 uit Tilburg een directe concurrent. Twee matchpunten zou de nodige rust bieden in de aanloop naar de confrontatie met de andere concurrenten Arnhemse Schaakacademie en De Combinatie. Natuurlijk kunnen ze bij de Stukkenjagers 2 ook wel schaken, en uiteindelijk was er niet meer te halen dan één enkel matchpunt. Gerard, Bas en Chiel scoorden het volle punt, Rudy en Sebastiaan remiseerden, terwijl Guus, Robert en Erika de gezelligheid in Tilburg bewaakten: 4-4.

Voor WLC 2 was het ook nog spannend, maar dan bovenin het klassement. Samen met Stukkenjagers 3 was en OSV 1 is het in strijd verwikkeld om de eerste plaats, en vandaag stond de directe concentratie met OSV op het programma. Oss is ook een sterk team, en op papier ontliepen beide teams elkaar dan ook weinig in het wijkcentrum in Oss. Het was dan ook een match die beide kanten in had gekund, maar Oss was op de kritieke momenten net wat slagvaardiger, met een 5-3 eindstand voor Oss tot gevolg.

Nee voor het beste nieuws moeten we even bij WLC 3 gaan kijken, die tegen concurrent om de eerste plaats Blerick 3 een zeer kostbare overwinning boekte. Met name op de onderste borden schoot de formatie van teamcaptain Arno uit haar slof: Chrit, Joris, Bart en Dennis wonnen allemaal hun partij. Als je daarbij de halfjes van kopman Leo en John aan bord 4 optelt kom je bij de eindstand: 5-3 voor de onzen. Dat Henny en Arish dit keer niet aan de score konden bijdragen mocht de pret daarom niet drukken.

2 maart gaan de teams in eigen huis verder. WLC 1 treft dan Blerick 1, de koploper, waar geldt dat alle matchpunten mooi meegenomen zijn. Voor WLC 2 zijn de titelkansen op het oog met name nog mathematisch, maar als die kleine kans nog wil uitkomen moet thuis worden gewonnen van (vermoedelijk) koploper Stukkenjagers 3. Tenslotte moet WLC 3 “gewoon” winnen van bijna-hekkensluiter Combinatie 3 om op het spoor naar het kampioenschap te blijven.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>