Laatste update

13-08 uitslagen on-line
09-08 on-line prog 11-08
07-08 uitslagen on-line
01-08 on-line prog 04-08
01-08 uitslagen on-line
26-07 on-line prog 28-07
25-07 uitslagen on-line
19-07 on-line prog 21-07

2700chess.com for more details and full list

WLC A-  HMC A

WLC A-  HMC A

Afgelopen dinsdag mochten we thuis aantreden voor de avondcompetitie tegen de kampioen van vorig jaar en tevens favoriet om ook dit jaar weer de Hoofdklasse van de avondcompetitie te winnen, HMC A.

Vooraf zag ik onze kansen zeer pessimistisch in, te meer omdat we niet over onze sterkste avondcompetitiespelers konden beschikken, maar gelukkig konden we achteraf toch nog een heel representatief  team opstellen . Wij met gemiddeld 2100 tegenover zij met een gemiddelde van 2240 nog steeds erg sterk ,zelfs zonder GM Twan Burg en zijn vrouw van ca. 2300.

Als wij uit deze wedstrijd 1 matchpunt konden slepen zou dat al een mooie prestatie zijn en we waren zelfs heel dichtbij. Guus had de winst voor het grijpen, maar greep mis en zijn partij eindigde in remise waardoor we nipt verloren. Jammer

Hier volgen de afzonderlijke verslagen:

Bord 1 : Robert

Ik heb helaas geen verslag van Robert, dus zal ik hier kort over zijn. Ook Robert had een op papier veel sterkere tegenstander (bijna 2300) en ik dacht dat hij op enig moment erg slecht stond. Op de een of andere manier heeft het allemaal wel meegevallen of Robert heeft zich er op wonderlijke wijze uit weten te vechten. Remise dus en dus knap gedaan.

Bord 2 : Guus

Ik won al vrij snel een pion, maar ik hield wel een zwakke dubbelpion over. Langzaam kwam ik los, en mijn tegenstander opende de damevleugel op het verkeerde moment. Ik speelde mijn paard om naar c5 en had zwart helemaal klem gezet.

In plaats van rustig met Tb1 achter de b7-pion aan te gaan wilde ik hem meteen hebben met 36.Ld6 Te2 37. Pxb7. Als gevolg kreeg zwart weer wat tegenspel. Maar ook hij speelde onnauwkeurig in de tijdnoodfase, en hij moest een stuk geven tegen mijn vrije a-pion. Nadat ik dat eindspel netjes had afgewikkeld naar een loper+paard+pion tegen loper eindspel was het punt eigenlijk al binnen. Tenminste, als je niet zo stom bent om je paard te laten slaan op het moment dat dat paard de enige dekker is van je pion. Die totaal onnodige fout was niet alleen zuur voor mezelf, maar ook voor het team, dat nu gelijkspel is misgelopen. Volgende keer beter!

Bord 3 :  Charlie

Na de opening speelde ik een paar mindere zetten, waardoor ik passief kwam te staan. Hoewel hij ook niet voor de beste voortzetting koos, zat ik met zwart opgescheept met een lelijke koningsstelling met pionnen op f7,f6 en h6. Vervolgens werd er door beide kanten weer geklungeld, maar ik wist het te keepen. Ik zette mijn toren op de e-lijn en als hij die pakte, was mijn dubbelpion opgelost. Hij koos echter voor zetherhaling en aangezien ik met een slechte loper en een slechte pionstructuur moest spelen tegen zijn actievere paard, zag ik geen andere optie dan om het punt te delen.

Bord 4 :  Rudy

Helaas was ik eigenlijk degene die echt gefaald heeft; althans zo voelde ik het in ieder geval wel, ondanks het feit dat je natuur4 lijk kan verliezen van een sterkere tegenstander op papier. Maar dat ik zo snel zou verliezen binnen zo’n 20 zetten en op wat voor manier , dat deed eerlijk gezegd wel pijn. Ik besteedde al veel tijd in de opening omdat het een moeilijk te bespelen stelling betrof, die de computer toch lange tijd als gelijk aan gaf. In de praktijk kan het echter erg lastig  zijn om de stelling te spelen zoals die op het bord kwam. Ik deed dat dus niet goed en hij verkreeg een koningsaanval die hij heel mooi en effectief heeft afgerond. Niets op af te dingen, maar wel een goede les gehad !

De sterkste tegenstander hebben we dus nu gehad met HMC,  ook al zijn er nog een paar horden te overwinnen. Laten we dus positief zijn en blijven vechten voor elk matchpunt in deze klasse om ons te kunnen handhaven.

WLC A             - HMC Den Bosch A
 
Klomp, R.L.P. (Robert) 2051  - Dael van, S. (Siem)   2292  z-w ½ - ½
Bollen, G. (Guus)   2204  - Broekmeulen, J. (Jasper) 2370  w-z ½ - ½
Tang, C. (Charlie)   2176  - Schreurs, W. (Wilbert)  2136  z-w ½ - ½
Simons, R.W.J. (Rudy) 2006  - Mollema, T. (Thomas)   2165  w-z 0 - 1

Gemiddelde Rating: 2109     Gemiddelde Rating: 2241       1½-2½

Rudy Simons

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>