Agenda

Geen activiteiten.

Laatste update

22-06 indeling sen 25-06
22-06 uitslagen sen 18-06
15-06 indeling sen 18-06
13-06 uitslagen sen 11-06
09-06 indeling sen 11-06
09-06 uitslagen sen 04-06
02-06 indeling sen 04-06
01-06 uitslagen sen 28-5
27-05 indeling sen 28-05
26-05 uitslagen toernooi

2700chess.com for more details and full list

Verslag Lekstroom 2 – WLC 3: 2,5 – 5,5

Verslag Lekstroom 2 – WLC 3: 2,5 – 5,5

Voor de 1ewedstrijd in de KNSB klasse 6C gingen direct naar de meest op afstand gelegen tegenstander, nl Lekstroom 2 uit Nieuwegein. Overigens: Bij de NBSB heb ik wel eens verder weg gemogen, nl Bergen op Zoom. Dit 2eteam bleek een combi te zijn Lekstroom en Kasteel IJsselstein en de teamleider leek een beetje bang voor de regels van de KNSB, want daar had een lid spelend in de 2eklasse landelijk met een zeer strenge arbiter te maken gehad. En nu kon er wel eens een probleem optreden met een zeer seniore speler van hun die regelmatig vergeet om te noteren. Natuurlijk heb ik hem verzekerd dat we daar geen punt van zouden maken, want gezelligheid in een goede sfeer is heel wat waard.

 

Opstelling:

Rick Vlietstra 1619                   – Tobias Jacobs 1729                              0 – 1

Peter van Rooijen 0                  – Leo van IJzendoorn 1701                   0 – 1

Arjan Temmink 1585                – Aard Daanen 1642                            0,5-0,5

Fereydoun Ibrahimy 1561        – Martie van de Sanden 1570                0 – 1

Farid Benali 1579                       – René Vink 1512                                      0 – 1

Karel den Boer 1515                   – Bart Wintraeken 0                             0,5-0,5

Mimoen El Mohadji 1267         – Wim Lucassen 1540                           0,5-0,5

Hans Weerdenburg 1281           – Chrit Julicher 1303                           0,5-0,5

 

Wat na aanvang van de wedstrijd opvalt is dat er aan enkele borden geschaakt wordt alsof er aan een snelschaaktoernooi deelgenomen wordt: Er wordt een zet gedaan en de tegenzet volgt bijna direct daarop (WLC spelers doen er dus aan mee!).

Na 1 uur spelen is er al 1 overwinning voor WLC te noteren: René heeft gewonnen.  Hij was een van diegenen die snelle zetten deed. Zijn tegenstander gaf aan dat het KNSB tempo (Niet anders als in de NBSB) voor zijn gevoel anders was als op de club en dat hij daardoor sneller zette dan hij gewend was.

Na ruim 2 uur spelen is de stand 2-1: Wim verloren en Leo heeft gewonnen. Tobias lijkt mij slechter te staan, maar Martie staat straal gewonnen. Bart heeft 2 pionnen tegen 1 stuk en Chrit denkt een stuk winnen (Zegt hij, maar dit ging niet door). Hierna gaat het even snel: Martie wint dus en Tobias wint ook. Chrit speelt remise, waardoor de wedstrijd gewonnen is. Aard speelt gewoon remise en dan blijft alleen Bart over. De toeschouwers en Bart gaan door diepe dalen en dan weer gloort weer  hoop. Uiteindelijk toch verlies.

Brd 1: Tobias krijgt een Konings-indiër tegen. Speelt het niet geheel nauwkeurig en de tegenstander krijgt genoeg kansen, maar neemt ze niet waar. Ook in een eindspel met een vrijpion van zwart op de 2erij kan Tobias het houden en na weer een paar onnauwkeurige zetten van zwart gaat hij voor de winst en de tegenstander geeft snel op.

Brd 2: Sokolski met een voor Leo afwijkende variant: b4-e5;f4!?. Zwart gaat niet in op de aangeboden verwikkelingen en ontwikkeld rustig. Daarna deed wit een zwakke zet op de koningsvleugel waardoor zwart een verpletterende aanval kon opzetten met winst als gevolg.

Brd 3: Aard krijgt ook een Indiër tegen.

Brd 4: Bij Martie werd Engels gespeeld. Het gaat in 1einstantie gelijk op, maar zwart kon langzaam druk ontwikkelen, waardoor wit “gedwongen” werd om 1 pion te geven en later nog 1. Dit leverde voor Martie 2 verbonden vrijpionnen op en vlak voor promotie gaf wit op.

Brd 5: 4-Paardenspel waarbij zwart met een dubbelpion opgezadeld werd. Later werd door zwart vlgs René veel overbodige zetten, weinig doortastend, gedaan. Hij liet veel initiatief aan wit en zag ook nog eens direct mat over het hoofd (Was in principe vermijdbaar).

Brd 6: Bart krijgt een dam-pion opening tegen. De 2ezet van wit was e4 (Noors gambiet in de verkeerde volgorde?). Hij wint een pion en later nog 1 pion, maar door complicaties gaat een stuk verloren. Door stug door te gaan wordt uiteindelijk een eindspel bereikt met D en  vrijpion (Op beginplaats op koningsvleugel) en koning op koningsvleugel voor zwart en Paard en 2 vooruitgeschoven verbonden vrijpionnen op de damevleugel met een ondersteunende koning ook op de damevleugel. Uiteindelijk wordt het gelukkig nog remise. Door fouten hebben beide partijen kansen gehad, maar niet benut.

Brd 7: Wim kreeg een soort egelstelling et bestrijden. De tegenstander was dus niet van plan voorlopig veel te doen, dus Wim dacht dan maar iets te doen. Dit leverde een pion en een kwaliteit op. Echter: Bij een schaakje dekte Wim verkeerd met de dame zodat deze met een toren aangevallen kon worden en verloren ging. Deze tegenslag kwam hij niet te boven. Achteraf zegt hij dat hij waarschijnlijk te snel speelde.

Brd 8: Chrit krijgt ook een Indiër tegen. Maar  evenwicht is niet echt verstoord geweest. Remise vlgs Chrit dus “terecht”, maar denkt dat er meer ingezeten heeft.

Totaal uitslag: 5-3 winst voor WLC. En aangezien er geen 7eklasse is kunnen volledig vrij op promotie spelen (Ambitieus? Meerder spelers leek dit geen slecht idee).

Op de terugreis naar huis was onze auto van zeer nabij betrokken bij een ongeluk op de snelweg, waarbij een cascade in gang gezet werd door het verlies van het linker achterwiel van de voor ons rijdende auto. Ons is niets overkomen, maar een auto die de betrokken auto inhaalde belandde uiteindelijk op zijn dak in het naast gelegen weiland. Gelukkig zonder letsel van de 2 inzittenden.

Spannend middagje dus.

Arno de Man, teamleider WLC 3;

2 comments to Verslag Lekstroom 2 – WLC 3: 2,5 – 5,5

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>