Laatste update

23-05 update deeln. toernooi
22-05 update deeln. toernooi
21-05 update deeln. toernooi
20-05 update deeln. toernooi
18-05 update deeln. toernooi
18-05 indeling sen 21-05
18-05 uitslagen sen 14-05
16-05 update deeln. toernooi
13-05 update deeln. toernooi
12-05 update deeln. toernooi
12-05 indeling sen 14-05
11-05 uitslagen sen 07-05

2700chess.com for more details and full list

Verslag externe competitie: WLC 1 – Veldhoven

WLC

Veldhoven

Medema , J. (Jeroen) 2190 Schenning , H. (Huub) 2022 z-w 1 – 0
Dooren van, H.F.M. (Dirk) 2335 Empel van, F. (Fred) 2020 w-z 1 – 0
Bollen , G. (Guus) 2221 Eijndhoven van, E. (Erik) 2059 z-w 1 – 0
Tang , C. (Charlie) 2124 Wolferink , F. (Frans) 2086 w-z 1 – 0
Sziva , E. (Erika) 2195 Bruggeman , J.H.G. (Gerrit) 1943 z-w 0 – 1
Klomp , R.L.P. (Robert) 2048 Meerakker van de, T.J.C. (Theo) 1924 w-z 1 – 0
Simons , R.W.J. (Rudy) 1994 Voort van de, R. (Rob) 1908 z-w 0 – 1
Jansen , I. (Ingeborg) 1906 Brave , H.W. (Hans) 1815 w-z ½ – ½
Gemiddelde Rating: 2127 Gemiddelde Rating: 1972 5½-2½

De eerste 4 punten werden al vrij snel behaald op de topborden.

Dirk: Ik verraste mijn tegenstander en mezelf met een wat obscure variant tegen het Frans. Fred koos voor een heel solide opstelling, waar ik met c4 doorheen probeerde te breken. Dit werkte goed; veld f5 kwam vrij voor mijn paard en kwam daarna vernietigend binnen op d6. Daarna brak zijn stelling in tweeen en volgde snel een dodelijke koningsaanval.

Guus:

Charlie: Ik speelde met wit tegen Frans Wolferink. De stelling na de opening was ongeveer gelijk. In het middenspel kreeg ik eigenlijk diverse kansjes om een kleine voordeel te behalen, maar ik benutte ze niet. Uiteindelijk ruilde ik maar af naar een toren+ongelijke loper eindspel waarbij de zwarte koningsstelling een beetje verzwakt was. Het was waarschijnlijk remise, maar als je het dan toch niet kan verliezen, kun je het net zo goed proberen. Uiteindelijk begon hij wat foutjes te maken waardoor ik heel goed kwam te staan. Vervolgens gaf hij zijn loper weg en was het uit.

Jeroen: We speelden een opening die bij beide spelers niet zo bekend leek, ook niet bij mijn tegenstander, want hij verbruikte veel tijd. Toch was het tot de 12e zet allemaal al eens eerder gespeeld, met historisch een slecht resultaat voor wit – de kleur van mijn tegenstander. Ik kreeg met mijn lopers en pionnen druk op zijn koningstelling en dacht bij een afwikkeling een erg goede stelling te krijgen; dat had ook gekund als ik het anders had gespeeld. Hij wist echter een mooie truuk in de stelling te weven waardoor ik slechts iets beter stond in het resulterende eindspel. Hierin schoot hij echter twee keer een grote bok, en mocht ik met mijn pion bijna naar de overkant wandelen. In verloren stelling ging hij toen door zijn tijd.

Met een tussenstand van 4-0 en een paar goede stellingen op de overige borden was het duidelijk dat deze dag met een zege voor ons zou aflopen. Dat deed het ook.

Erika: Na een mindere opening heb ik toch een pion kunnen winnen. Ik dacht dat ik beter stond, maar Fritz legde me netjes uit dat de stelling ‘gebalanceerd’ was. Wit had dus genoeg tegenspel voor de pion en eigenlijk had ik heel wat enige zetten moeten vinden om niet in de problemen te komen. Het was helaas niet gelukt, één onnauwkeurige zet en mijn stelling stortte in. Snik, snik. Wel blij voor het team.

Rudy: Ik kreeg in de opening een variant tegen die ik een hele tijd geleden had bekeken; precies wist ik het niet meer, dus besloot ik het maar solide aan te pakken. Er kwam een gelijke stelling op het bord en na de 23e zet van wit had ik pas een minimale plus. Ik beoordeelde helaas de stelling verkeerd en ik was in de veronderstelling dat ik een grote plus had. Dit is een zeer gevaarlijke gedachte, maar miin spel bleef binnen de remisemarge. Er waren verschillende varianten waar ik tenslotte eeuwig schaak kon geven en meer zat er niet meer in. Toen ik dit vermijdde en buiten zijn dame bovendien ook nog zijn paar liet binnenkomen was het te laat. er ontstond een ondekbaar matnet. een zure nederlaag door een verkeerde stellingsbeoordeling. 1-0

Ingeborg: Behalve dat ik niet helemaal handig omging met een Russische opening die ik tegen kreeg heb ik een goede partij gespeeld. De hele partij had mijn tegenstander licht voordeel tot het moment dat hij besloot op mijn dameruil in te gaan, vanaf dat moment was het gelijk en keerde het tij niet veel later.
Hoewel uiteindelijk een +18 voor mij speelde ik een standaard voortgang Lucena en maakte hierbij de grote fout om uiteindelijk de koning van mijn tegenstander niet afgesneden te houden. Normaal gesproken niet erg en winnend omdat mijn pion gewoon promoveert, zij het dat in deze partij nog een extra pionnetje aanwezig was waardoor dit besluit op een remise uitliep met koning+pion tegen koning+toren.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>