Laatste update

15-06 indeling sen 18-06
13-06 uitslagen sen 11-06
09-06 indeling sen 11-06
09-06 uitslagen sen 04-06
02-06 indeling sen 04-06
01-06 uitslagen sen 28-5
27-05 indeling sen 28-05
26-05 uitslagen toernooi

2700chess.com for more details and full list

Verslag externe competitie: WLC 1 – Blerick

(door Guus Bollen)

WLC

Blerick

Dooren van, H.F.M. (Dirk) 2342 Kaufeld , J. (Jürgen) 2287 z-w 0 – 1
Bollen , G. (Guus) 2226 Harff , M. (Marcel) 2423 w-z 0 – 1
Medema , J. (Jeroen) 2176 Osipiak , G. (Grzegorz) 2304 z-w 1 – 0
Tang , C. (Charlie) 2116 Heinert , E. (Eugen) 2205 w-z ½ – ½
Klomp , R.L.P. (Robert) 2047 Kesseler , H. (Heiko) 2081 z-w 0 – 1
Simons , R.W.J. (Rudy) 2023 Liedmann , D. (Dennis) 2045 w-z 1 – 0
Jansen , I. (Ingeborg) 1890 Krueger , A. (André) 2088 z-w ½ – ½
Koymans , P. (Peter) 1955 Bergmans , D. (Dirk) 2090 w-z ½ – ½
Gemiddelde Rating: 2097 Gemiddelde Rating: 2190 3½-4½

In de eerste ronde troffen we de op papier sterkste tegenstander. In het vorige seizoen kregen we dit team ook al tegen. Toen hadden we niet veel kans op matchpunten. Nu was het echter een heel ander verhaal.

Rudy: Ik had het geluk dat mijn tegenstander zich in liet op een variant die ik redelijk goed beheers, maar waar ik wel een pion offer met de hoop op goede aanvalskansen. In de partij hadden beide partijen het zeker in de openingsfase beter kunnen spelen, maar zoals het ging was het continu onduidelijk. Ik was echter wel tevreden met mijn loperpaar tegen zijn paardenpaar en ik ben van mening dat ik gedurende de hele partij ruim voldoende compensatie had voor mijn pion. Weliswaar geen echte aanvalsstelling maar wel prettiger speelbaar dan de zwarte stelling. Dit alles resulteerde uiteindelijk in en stelling waarin ik groot voordeel had en waar hij uit pure noodzaak een stuk offerde die zijn problemen niet echt oplostte. Op een gegeven moment stond ik bijna een volle toren voor en op de 40e zet liet hij zich maar door zijn vlag gaan. 1-0

Peter: In mijn partij werden de dames al vroeg geruild en rr volgde een langzame manoeuvreer partij. De stelling was voor lange tijd ongeveer gelijk, met een klein plusje voor mij. Op een gegeven moment kon ik een kwaliteit offeren, en dat overwoog ik ook sterk. Helaas kon ik de juiste vervolgzet niet vinden, want dan had ik dit zeker gespeeld. Na nog meer gemanoeuvreer kreeg ik langzaam de overhand, maar miste ik een vrij simpele pionwinst. Daarna kwam mijn tegenstander terug in de partij. Ik bood remise aan in een iets slechtere stelling, wat mijn tegenstander aannam.

Charlie: Ik speelde met wit tegen Eugen Heinert. Na de opening kwamen we in een gelijke stelling, maar omdat hij vervolgens de beste voortzetting miste, kreeg ik een comfortabel plusje. Op een gegeven moment stonden bijna alle zwarte stukken aan de rand, terwijl wit een geweldig centrum had. Maar de winst zat er een lange tijd niet in… Totdat hij een zet speelde die logisch leek maar eigenlijk zou moeten verliezen, ik kon toen met een geforceerde variant een stuk winnen. Helaas had ik de winnende variant niet kunnen berekenen, ik speelde vervolgens een mindere zet en was ook direct al mijn voordeel kwijt. Uiteindelijk kwam ik in een eindspel met twee torens tegen een dame en een pion dat nogal remise was. Hierop besloten we het punt te delen.

Guus: Na inaccuraat spel in de opening stond ik mijn tegenstander toe zijn c-pion op te spelen. Dit leidde ertoe dat ik positioneel slechter kwam te staan. De e-lijn kwam in het bezit van mijn tegenstander, en ik moest veel concessies doen om zijn paarden uit mijn stelling te houden. Na een tijdje kon ik de zaak niet meer bij elkaar houden.

Jeroen:

Downloaden (PDF, 77KB)

Ingeborg had een lastige partij, en mocht naar eigen zeggen blij zijn met remise.

Dirk speelde een opening waarin zijn tegenstander veel meer ervaring had dan hij. Dirk kwam slecht uit de opening, en dat wist zijn tegenstander te benutten.

Robert stond gewonnen, maar liep in een val. Hij had het eerste deel van het winnende idee van zijn tegenstander wel gevonden, maar had niet ver genoeg doorgerekend. Dat kostte hem en het team een kostbaar punt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>