Laatste update

13-06 uitslagen sem 11-06
11-06 update2 ind sen 11-06
10-06 update ind sen 11-06
09-06 indeling sen 11-06
07-06 uitslagen sen 04-06
04-06 update2 ind sen 04-06
03-06 update ind sen 04-06
02-06 indeling sen 04-06
02-06 uitslagen sen 28-05

2700chess.com for more details and full list

Thomas Kools prolongeert snelschaaktitel

In een bloedstollende beslissingtweekamp met Tommy Grooten is Thomas Kools er in geslaagd om voor het tweede achtereenvolgende jaar de Hartsema Cup te veroveren! Zoals gebruikelijk waren er ook dit jaar weer enkele gasten aanwezig die buiten mededinging meespeelden. Daaronder waren oud leden, potentieel geinteresseerden in het lidmaatschap en Herman Grooten, die als vader van Tommy toch ter plekke was en schuchter vroeg of hij mee mocht spelen.

Na 7 ronden Zwitsers eindigden drie schakers op een gedeelde eerste plaats met 6 uit 7: Herman Grooten, Thomas Kools (de regende snelschaakkampioen) en Tommy Grooten. Een bijzondere situatie omdat Tommy dus gelijk eindigde met zijn vader en met zijn schaakleraar bij WLC!  Gedurende het toernooi versloeg Tommy zijn vader,  Herman versloeg de regerend kampioen Thomas maar Tommy verloor van zijn aartsrivaal Sascha Kurt. Omdat Herman buiten mededinging meespeelde was dus een beslissingstweekamp tussen Thomas en Tommy noodzakelijk. Alle uitslagen vindt u hier.

De beslissingstweekamp werd een meeslepend gevecht. In de eerste partij speelde Tommy met wit en stuitte op de solide semi-slav van Thomas die uitmondde in een ingewikkeld middenspel. In tijdnood wist Thomas zoveel complicaties te scheppen dat hij een stuk won en daarmee de partij. In de tweede partij speelde Thomas een solide witte opstelling. In de afwikkeling naar het eindspel leek er weinig aan de hand totdat een kleine vergissing van Thomas, Tommy een pion voorsprong opleverde. Tommy ging er nog eens goed voor zitten en er volgde een eindspel dat uiteindelijk resulteerde in een stelling met twee pionnen + een loper voor Tommy tegen één pion en een paard van Thomas. Na tientallen zetten op het increment spelen werden uiteindelijk twee pionnen tegen elkaar geruild en offerde Thomas zijn paard tegen de laatst overgebleven pion op het bord waarmee de partij in remise eindigde onder een verdiend applaus. De meester had zijn leerling er nog net onder kunnen houden en verzuchtte dat het volgend jaar misschien wel eens andersom zou kunnen zijn. Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>