Laatste update

25-05 uitslag Hartsemacup
20-05 indeling sen 22-05
20-05 uitslagen 15-05
14-05 update indeling 15-05
13-05 indeling sen 15-05
12-05 uitslagen sen 08-05
06-05 indeling sen 08-05
05-05 uitslagen sen 01-05

2700chess.com for more details and full list

Tata Steel Chess 2018

(door Bas Roelen)

Van 12 tot en met 28 januari zal in Wijk aan Zee de tachtigste editie van het prestigieuze Tata Steel toernooi gespeeld worden. Dit toernooi is vooral bekend vanwege de enorm sterke mastergroep die al jaren lang elk jaar weer bij elkaar gevonden wordt. Dit jaar zullen Carlsen, Caruana, Mamedyarov, So, Kramnik, Svidler, Anand, Karjakin, Giri, Wei, Matlakov, Hou, Adhiban en Jones de degens met elkaar kruisen. De gemiddelde rating van 2750 belooft voor dit jaar weer veel moois. Naast deze hoofdgroep en het challengertoernooi wordt er ook ieder jaar een groot amateurevenement georganiseerd. Dit jaar is daar een heel contigent WLC-spelers actief. Wendy, Charlie Martijn en Martie zullen ons vertegenwoordigen in de weekendvierkamp, welke zal beginnen op 12 januari. Zij spelen respectievelijk in groep 7, groep 2, groep 4 en groep 6. Guus, Peter en Bas spelen mee in het negenrondige toernooi dat op 19 januari van start zal gaan. Guus heeft dankzij zijn promotie van vorig jaar een plek weten te veroveren in groep 1, Peter speelt net als vorig jaar in groep 3 en ook Bas gaat dezelfde groep als vorig jaar proberen. Voor hem staat groep 5 op het programma.

Informatie over en Resultaten van alle toernooien (wereldtop en amateurs) zijn te vinden op: https://www.tatasteelchess.com/

5 comments to Tata Steel Chess 2018

 • Bas

  Een goed begin!
  Ronde 1 van het Tata Steel toernooi was de wlc-spelers goed gezind. Charlie speelt remise. Martijn, Martie en Wendy winnen! Morgen beginnen ook de toppers. Hopelijk inspireeert dat onze spelers naar nog grotere hoogte.

  • Bas

   De zaterdag was een wat minder succesvolle dag dan de vrijdag. Alleen Wendy wist haar partij te winnen. Zij staat inmiddels op 2 uit 2 en stevent af op de overwinning in haar groep. Charlie speelde net als op de vrijdag remise. Dit keer tegen de speler met de hoogste rating in de groep. Met 1 uit 2 is er nog vanalles mogelijk. Martie en Martijn verging het gisteren minder. Zij verloren alle twee en staan nu weer op 1 uit 2. Ook voor hen geldt dat er nog steeds vanalles mogelijk is in hun groep.
   Vandaag is de laatste en beslissende partij.

   • Bas

    Vandaag werden de laatste partijen in het Tata Steel weekendtoernooi gespeeld. Om maar meteen met het beste nieuws te beginnen, Wendy speelde remise en heeft daardoor haar groep gewonnen! Gefeliciteerd! Haar score van 2,5 uit 3 was voldoende om haar naaste belager een half punt voor te blijven. Charlie is zijn toernooi vredig geƫindigd. Hij werd na zijn derde remise tweede met een score van 1,5 uit 3. Martien eindigde op dezelfde score. Ook hij speelde in de laatste partij remise en eindigde daardoor derde in de groep. Martijn was de enige die op zondag verloor. Hij eindigde met 1 uit 3 op de derde plek in zijn groep. Maar hij krijgt nog drie partijen om extra punten te verzamelen. Ik zie namelijk dat hij ook in de weekvierkampen gaat meedoen. Succes!

    • Bas

     Nu het weekendtoernooi is afgelopen, is het tijd de aandacht te verleggen naar de weekvierkampen. Daarin wordt WLC vertegenwoordigd door Martijn. Hij is in groep 4e geplaatst en treft daarin sterke tegenstand. Met zijn rating van 1782 is hij als nummer vier geplaatst. Vandaag begon hij met een nederlaag. Hopelijk volgen er in de komende dagen nog wat punten.

     • Bas

      Inmiddels is ook de weekvierkamp afgelopen. Martijn speelde in een sterk bezette groep en dat bleek de eerste twee ronden ook uit zijn resultaten. Met 0 uit 2 ging hij de slotronde in. Daarin wist hij zichzelf een plezier te doen met een overwinning. Daardoor eindigt hij net als tijdens zijn toernooi in het weekend op 1 uit 3. Vanaf komende vrijdag beginnen Guus, Peter en ikzelf aan ons tata steel avontuur. Ik zal proberen daar regelmatig verslag van te doen op deze site.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>