Agenda

Geen activiteiten.

Laatste update

14-03 uitslagen sen 10-03
10-03 update prog sen 10-03
09-03 update prog sen 10-03
08-03 deelnemers toernooi
08-03 programma sen 10-03
08-03 uitslagen sen 03-03

2700chess.com for more details and full list

Succesvol WLC Weekendtoernooi

In het weekend van 24 t/m 26 mei werd ons weekendtoernooi voor de 10e maal gehouden. Bij dit jubileumtoernooi waren maar liefst 99 aanmeldingen en op zaterdagmorgen kwam daar zelfs nummer 100 nog bij. Een ongekend aantal wat er voor zorgde dat we op zaterdag en zondag er een tweede zaal bij moesten nemen. Dankzij de hulp van een aantal clubleden kwam dat echter prima voor elkaar, dank daarvoor! Bij het aanmelden kreeg elke deelnemer een prachtig speciaal notatieboekje (gemaakt door Hub!) en een pennenset met inscriptie.

In de A-groep waren maar liefst 3 GM’ers actief: Benjamin Bok en Robin Swinkels (beiden al eens toernooiwinnaar) en Lucas van Foreest. De winnaar van vorig jaar (Thomas Beerdsen, inmiddels kandidaat GM’er) was ook van de partij, evenals IM’er Herman Grooten.

Na een spannende strijd maakte Benjamin Bok zijn favorietenrol waar: met 5,5 uit 6 bleef hij Lucas van Foreest en Thomas Beerdsen een halfje voor. Daarmee was Benjamin voor de derde keer Brabants kampioen!

De WLC’ers in de A-groep konden uiteindelijk geen potten breken. Dirk van Dooren startte nog wel sterk met 3 uit 4, maar kon daar op zondag geen vervolg op geven. Maarten Smit daarentegen speelde een prima toernooi. Door een overwinning in de laatste ronde op Wendy Huang kon hij zelfs een ratingprijs in ontvangst nemen met een score van 3,5 uit 6. Ingeborg Jansen speelde goed, en kwam met louter remises tot een mooie 50%-score. Rudy Simons kon, mede door een stevige verkoudheid, geen goede score neerzetten. Rudy werd wel bij de opening van het toernooi even in het zonnetje gezet, samen met Maarten de Wit uit Goirle. Zij hebben aan alle 10 edities van ons toernooi deelgenomen!

In de B-groep speelden maar liefst 8 WLC’ers mee. Vantevoren waren de verwachtingen hooggespannen, maar uiteindelijk eindigde geen van hen op de prijswinnende plekken. Voor Martie van der Sanden gloorde bij het ingaan van de laatste ronde nog toernooiwinst, maar helaas viel hij door een nederlaag buiten de prijzen. Tommy Grooten en Armin Kohlrausch haalden een mooie score met 4 uit 6 wat voor allebei een ratingprijs betekende. Bas Roelen (als favoriet in de B-groep gestart) stelde teleur. Hij haalde uiteindelijk 3 uit 6, evenveel punten als Denny van Esch en Daan Leermakers. Maiko van Dalen (2 uit 6) en Victor Simons (1,5 uit 6) eindigden in de achterhoede. De B-groep werd gewonnen door Morris Schobben. Met een overwinning op Bas in de voorlaatste ronde kwam hij mede aan kop. Door vervolgens als enige koploper te winnen werd hij ongedeeld 1e met 5 uit 6. Marieke van Essen, Alexander Stakenburg en Sybe de Oude volgden op een halfje.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Veel deelnemers (er waren zelfs 2 deelnemers uit India!), een mooie winnaar, veel positieve reacties en organisatorisch liep alles op rolletjes. Zowel de voorzitter van de NBSB (Ton van Roon), die de beker uitreikte, als de voorzitter van de KNSB (Marleen van Amerongen), die deelnam in de A-groep, waren vol lof over de sfeer alsmede de goede organisatie. Ook van veel deelnemers (waaronder de 3 GM’ers) hebben we positieve reacties gekregen. Doordat we ook dit jaar life-borden hadden (dank aan Robert Klomp) konden niet alleen via onze eigen site, maar ook via de site Chess24, 8 borden uit de A-groep en 2 uit de B-groep worden gevolgd. Op de site van schaaksite is inmiddels een mooi artikel verschenen: https://www.schaaksite.nl/2019/05/26/benjamin-bok-de-sterkste-in-eindhoven/

Dank aan de vele WLC’ers die er mede voor gezorgd hebben dat dit toernooi zo soepel verlopen is. Door mee te helpen de zalen in te richten, munten te verkopen, op te ruimen tijdens het toernooi en uitruimen van de speelzalen na afloop. Zonder iemand tekort te willen doen wil ik met name Dick en Leo bedanken: Dick voor het vele sjouwwerk en co√∂rdineren van alle hulp, Leo voor het steeds tijdig klaarhebben van de nieuwe indelingen, verwerken van alle uitslagen etc.

Dannie Beijk

 

1 comment to Succesvol WLC Weekendtoernooi

  • Bas

    Bedankt voor , al weer, een uitstekende organisatie!

    Ondanks mijn behoorlijk tegenvallende schaakprestaties vond ik het weer leuk om mee te doen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>