Laatste update

13-08 uitslagen on-line
09-08 on-line prog 11-08
07-08 uitslagen on-line
01-08 on-line prog 04-08
01-08 uitslagen on-line
26-07 on-line prog 28-07
25-07 uitslagen on-line
19-07 on-line prog 21-07

2700chess.com for more details and full list

Rapid B

Gelukkig kon ik het weer opbrengen om een nieuw toernooi te starten en is mijn correspondentieschaakcarrière dus nog niet voorbij.

Natuurlijk werd het weer een Rapidtoernooi (10 dagen + 1 dag per zet). Maar voor het eerst werd dat voor mij een Rapidtoernooi niveau B, omdat mijn rating onder de 2000 is gezakt.

Hier is de toernooitabel:

https://www.chess-server.net/tournaments/crosstable/tourid/41040

Zoals je ziet, is de eerste partij al afgelopen (na precies 1 etmaal en 14 zetten die al ooit eerder gespeeld waren). Eigenlijk is het een stilzwijgende deal: jij krijgt er een paar ratingpunten bij en ik heb een halfje met zwart.

Ook al is het een niveau lager, ik verwacht toch weer veel remises. Maar goed, afgaande op de openingen verwacht ik in mijn resterende 5 partijen meer strijd. Meer nieuws over een paar weken.

3 comments to Rapid B

 • Aard Daanen

  De vergelijking dringt zich op met Jan-Hein Donner, die vanuit het verpleeghuis stukjes de wereld in stuurde. Maar er zijn verschillen: Donner was verlamd en ik niet en ik zit niet in een verpleeghuis, maar in een hospice, bedoeld voor uitbehandelde patiënten.

  Laat ik beginnen met te vermelden dat de zorg hier werkelijk geweldig is en dat ik me nog een tijdje hoop te voelen, zoals ik me nu voel, met nauwelijks pijn. Maar, zoals het cliché zegt: je hebt het niet voor het zeggen.

  Het is natuurlijk het laatste om je druk over te maken, maar toen ik op 19 juli werd opgenomen in het ziekenhuis (omdat ik thuis niet meer voor mezelf kon zorgen), was de vraag hoe ik mijn 2 laatste correspondentiepartijen ten einde moest brengen. In het ziekenhuis kon ik wel wat pielen met een tablet, maar alle varianten en engines stonden op mijn PC. Daar heb ik nu weer de beschikking over, dus ik kan weer vooruit. Overigens had Gerard Welling mij al toegezegd mijn resterende partijen over te nemen, als het helemaal niet meer zou gaan.

  Ook in dit Rapid B-toernooi kan ik geen potten breken. Na 4 saaie remises, verloor ik met wit in een Koningsindiër van de Pool Jacewicz. Zoals ik al eens eerder had vermeld, is deze opening te moeilijk voor mij, zowel met wit als met zwart.
  Blijft nog 1 partij over. Deze staat gelijk, maar een remise-aanbod van hem heb ik afgeslagen. Je moet maar durven!

  Het “bordschaak” zal voor mij wel passé zijn, maar ik blijf WLC natuurlijk volgen, alsook het mondiale schaakgebeuren.

  • Bas

   Sterkte Aard.

   Ik kan aan de loop der dingen niets veranderen, maar mocht je behoefte hebben aan bezoek, een spelletje schaken of iets anders, laat het me weten.

   Mijn e-mailadres heb je als het goed is. Anders heeft Guus het voor je.

 • Hein daanen

  Aard is gisteren in een diepe slaap overleden. Dinsdag was hij nog bij kennis en hebben we afscheid van hem genomen. Dinsdag 1 okt is de uitvaart in Mierlo. Hij heeft altijd met veel plezier geschaakt maar staat nu schaakmat. Zijn broer Hein.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>