Agenda

Geen activiteiten.

Laatste update

10-04 uitsl + prog ronde 26
03-04 uitsl + prog ronde 25
21-03 uitsl + prog ronde 23
14-03 uitsl + prog ronde 22
07-03 uitsl + prog ronde 21
28-02 uitsl + prog ronde 20
20-02 uitsl + program online
14-02 aanpassing prog online

2700chess.com for more details and full list

Naar de finale!

Jarenlang is het bekertoernooi een plaag geweest voor WLC. In de externe competitie op zaterdag gebeurde prachtige dingen. WLC 1, 2 en 3 werden ooit in één jaar alle drie kampioen en vorig jaar vierden we het kampioenschap van het tweede team. Ook in de avondcompetitie presteerde WLC goed. Het eerste team bereikte de hoofdklasse en vorig jaar werd WLC B kampioen. De beker, dat is een heel ander verhaal. In de KNSB ging het nog wel, vorig jaar kwamen we daar zelfs een heel eind in, maar de NBSB-beker is ons slecht gezind. Jaar na jaar was de NBSB-beker de storende factor in de vaak mooie en positieve verslagen die Henny schreef ten behoeve van de jaarvergadering. Dat zal dit jaar niet anders zijn, want ook in 2019 vlogen we er in de eerste ronde uit. Maar, daar staat wat tegenover! De NBSB heeft namelijk vorig seizoen de NBSB-beker voor spelers onder de 1700 ingesteld. Een toernooi waarin WLC vorig seizoen al uitstekend presteerde. En dit jaar, dit jaar gaan we voor de hoofdprijs, het kroonjuweel, de titel!

Het team (Thomas, Maiko, Dennie, Bart en Martie, onder wiens bezielende leiding de successen geboekt worden, triomfeerde in de eerste ronde over de Kemppion. In de uitwedstrijd werd het 2-2, maar via de regel dat het laatste bord wordt weggestreept bij een gelijke stand, stootten we door naar de kwartfinale. Daarin werd de stukkenjagers met 1,5-2,5 aan de zegekar gebonden. Het wegstrepen van borden was dus niet nodig en WLC bekerde door. Afgelopen dinsdag stond de halve finale op het programma. WLC speelde toen uit tegen EGS in Goirle. Ook daarin won WLC met 1,5-2,5. En dus mogen we ons opmaken voor de eindstrijd.

Wanneer de finale plaats zal vinden is mij niet bekend. Daarover zie ik nog niets staan op de site van de NBSB. De tegenstander is al wel bekend, dat wordt Bergen op Zoom. Het wordt een lastige finale, Bergen op Zoom speelt met een veel hogere gemiddelde rating, maar dat bleek in de vorige ronden geen probleem. Misschien is ook dit keer een uitwedstrijd geen slecht idee?

De persoonlijke uitslagen zijn terug te vinden op de website van de NBSB.

1 reactie opNaar de finale!

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>