Agenda

Geen activiteiten.

Laatste update

26-06 indeling: simultaan
26-06 uitslgn en eindstanden
21-06 2e update sen 21-06
20-06 update ind sen 21-06
19-06 indeling sen 21-06

2700chess.com for more details and full list

Mooie resultaten bij de NK cat. D

Tommy is erin geslaagd om kampioen t/m 12 jaar te worden met 7,5 uit 9. Na de 4 maanden van chronische vermoeidheid lijkt dit op een wonderbaarlijk herstel. Het ging allemaal niet van leien dakje. Hij moest de laatste ronde winnen van de speler die een halfje boven hem stond. Omdat zijn Konings-Indisch tegen 1.d4 eerder in het toernooi een slecht resultaat had opgeleverd, wilde hij iets anders spelen. Toen stelde Herman hem voor om – als ode aan Armin – het Wolgagambiet (Benko Gambit) te spelen, waar Herman een aantal training sessies met Armin over gehad heeft. Tommy kreeg de avond van tevoren in 30 minuten een spoedcursus over deze opening. Dit werd zijn beste partij en leverde hem de titel op. Ik denk dat Armin van boven goedkeurend heeft meegekeken.

Ook Sascha speelde een goed toernooi. Hij begon met 3 uit 3, maar had een dip op de tweede dag: slechts ½ uit 3. Maar de derde dag toch weer 100%, dus uiteindelijk keurig 5de met 6,5 uit 9.

Freek Thijssen maakte met zijn debuut en 5,5 punten een goede indruk. Casper Deij kwam met 5 punten ook heel mooi in de bovenste helft van de ranglijst te staan.

Gefeliciteerd allemaal !

(voor meer details zie Schaaksite.nl en de toernooi site)

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>