Laatste update

13-06 uitslagen sem 11-06
11-06 update2 ind sen 11-06
10-06 update ind sen 11-06
09-06 indeling sen 11-06
07-06 uitslagen sen 04-06
04-06 update2 ind sen 04-06
03-06 update ind sen 04-06
02-06 indeling sen 04-06
02-06 uitslagen sen 28-05

2700chess.com for more details and full list

Krijn van Est op het podium in Maastricht

Zoals u eerder al op deze website kon lezen waren verschillende WLC’ers actief op het vierdaagse weekendtoernooi in Maastricht. Ranglijst-technisch het hoogtepunt daarvan staat al vermeld in de titel van dit artikel: Krijn van Est wist met 5.5 uit 7 beslag te leggen op een gedeeld derde plaats in de C2-groep (tot 1850)! Na een valse tweede-ronde-start hief hij het hoofd, won drie partijen op rij en speelde in de laatste ronde zakelijk remise tegen de koploper in het klassement, proficiat!

Waar niet om de prijzen werd meegespeeld, maar zeker niet onverdienstelijk werd gepresteerd was onder andere in de B-groep, waar Maarten Smit (4.5 uit 7), Max Quintus (3.5 uit 7), Niels Feijen (3 uit 7), Niels van Happen (3 uit 7), en Sai Pranav Lalkota (2 uit 7) speelden. Qua rating min of meer volgens verwachting, of ze schaaktechnisch ook tevreden waren zult u zelf moeten vragen.

Max probeert zich te herinneren waarom zijn loper ook al weer op d6 staat.

En in de categorie verdienstelijk vinden we ook Arno de Man in de veteranengroep, waar hij veelal tegen de ratingklippen op moest spelen. Hoewel er geen enorme uitschieters omhoog tussenzaten, won hij wel voldoende partijen om op een mooie score van 3 uit 7 te eindigen!

In de sterk bezette A-groep zorgde de WLC-delegatie ook voor het nodige spektakel: Tommy (2.5 uit 7) en Sascha (2 uit 7) brachten ondernemend schaak met een take-no-prisoners attitude naar het toernooi, maar werden daar misschien niet zoveel voor beloond als ze misschien hadden gewild. Overigens was het gezien de gemiddelde tegenstand van 2070 (Tommy) en 2147 (Sascha) ook weer niet zo’n verrassende score, een mooie leerschool.

Tommy realiseert zich dat hij weer 1.d4 i.p.v. 1.e4 heeft gespeeld.

Dan nog de net-iets-oudere-garde in de A-groep: Bij Bas van Doren duurde het toernooi een dagje te lang, de 0.5 uit 2 op de laatste dag maakte van een ronduit goed toernooi een prima toernooi, maar gezien de zware tegenstand is de 2.5 uit 7 zeker niet verkeerd. Tenslotte speelde Thomas een sterk toernooi met 4 uit 7 met twee plusremises tegen titelhouders in rondes 6 en 7, u begrijpt: dik tevreden.

“Hoe kan ik mijn zwartveldige loper nog ongelukkiger maken?”

 

3 reacties aanKrijn van Est op het podium in Maastricht

  • Gerard Welling

    Ik neem aan dat deze verhalen – Hartsemacup en Maastricht open – producten zijn van onze razende reporter Thomas Kools ? Hulde daar voor, evenals de uitgebreide competitie verslagen, opgeleukt met allerlei wetenswaardigheden, heb ik ze weer met plezier gelezen. Ga zo door ! Ik ben overigens wel benieuw hoe Thomas die zwartveldrige loper nog ongelukkiger heeft gemaakt…

  • Gerard Welling

    Mooi dat de andere anonymus zich ook bekend heeft gemaakt. Leo voor jou geldt hetzelfde als voor Thomas. Ga zo door, ik lees dergelijke bijdragen met veel plezier en neem aan dat ook anderen het zeer waarderen. En je mag er best trots op zijn en je naam vermelden ! 😉

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>