Agenda

Geen activiteiten.

Laatste update

28-05 update3 ind sen 28-05
28-05 update2 ind sen 28-05
27-05 update ind sen 28-05
26-05 indeling sen 28-05
24-05 uitslagen sen 21-05
21-05 update3 ind sen 21-05
21-05 update2 ind sen 21-05
20-05 update ind sen 21-05
19-05 indeling sen 21-05

2700chess.com for more details and full list

Frans Ooms overleden

Ons bereikte het droeve bericht dat ons lid Frans Ooms plotseling is overleden.
Naast verdienstelijk schaker was Frans erg actief voor de schaakjeugd. Hij had er zichtbaar plezier in om les te geven en menig kind heeft door de geduldige, vriendelijke manier van lesgeven van Frans het schaken geleerd. Daarnaast was Frans vele, vele jaren betrokken bij diverse jeugdtoernooien. Eigenlijk was Frans er altijd; bij alle jeugdtoernooien in de regio Eindhoven. Als een stille, maar o zo waardevolle kracht, die wist wat er moest gebeuren. Hij maakte er nooit veel woorden aan vuil, maar stak de handen uit de mouwen.
Persoonlijk kruisten onze wegen elkaar gedurende een groot aantal jaren steeds op het schaakbord. Ikzelf speelde toen bij Mierlo, Frans bij DAF/Tivoli. Beide clubs kwamen elkaar steeds tegen: in de zaterdagcompetitie; in de avondcompetitie en bij het toenmalige Bavariatoernooi. En, of de duvel ermee speelde, op welk bord de teamleider mij ook neerzette: ik speelde altijd tegen Frans. Boeiende partijen waren dat.
Vorig seizoen heeft Frans een keer ingevallen in een wedstrijd van ons avondteam. Hij was eigenlijk verkouden, maar speelde toch mee, omdat we anders een man te weinig hadden.
Onze tegenstander had een verrassing in petto en stelde 2 grootmeesters op. Frans mocht tegen een van hen aantreden en na de kansloze nederlaag zei Frans: “Toch leuk om een keer tegen een grootmeester te spelen!”.
Dat was Frans ten voeten uit: een aimabele man.
We zullen hem missen.

Dannie Beijk,     voorzitter WLC

5 reacties aanFrans Ooms overleden

 • Bas

  Verdrietig nieuws. De wereld is een goed en betrouwbaar mens armer.

 • Ludo Tolhuizen

  Onwerkelijk — vorige week vrijdag avond deed Frans nog mee aan een rapidtournooi bij de Eindhovense Schaakvereniging en hebben we buiten nog even gezellig staan kletsen.
  Ik zal Frans herinneren als een ruustig, betrouwbaar, ijverig en altijd goed gehumeurd man.
  RIP.

 • Pierre Buijs

  Erg geschrokken van bericht. Heb laatst nog tegen hem gespeeld. Een altijd rustige, maar actieve, hulpvaardige en goedlachse man. Ik wens nabestaanden veel sterkte toe.

 • Afgelopen vrijdag speelde hij nog in ons rapid-toernooi en nu is hij er opeens niet meer. Frans was lid van WLC, op hun website staat een In Memoriam. Wij wensen zijn familie en de mensen van WLC veel sterkte toe bij de verwerking van dit verlies.

 • Ewout Snoeck

  Oef.., het kan wel heel snel gaan. Bij ons ESV Kerstjeugdtournooi was Frans ook als tafelleider een gewaardeerde hulpkracht ten bate van de schaakjeugd. Ik wens nabestaanden veel sterkte toe.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>