Laatste update

13-06 uitslagen sem 11-06
11-06 update2 ind sen 11-06
10-06 update ind sen 11-06
09-06 indeling sen 11-06
07-06 uitslagen sen 04-06
04-06 update2 ind sen 04-06
03-06 update ind sen 04-06
02-06 indeling sen 04-06
02-06 uitslagen sen 28-05

2700chess.com for more details and full list

EK ticket en meer op NK in Hoogkerk

Wie de webstie de afgelopen dagen in de gaten heeft gehouden, kan niet ontgaan zijn dat er maar liefst 5 van onze jeugdleden meededen aan het Nederlands Kampioenschap in hun leeftijdscategorie: Sascha Kurt, Tommy Grooten, Sai Pranav Tejas Lalkota, Thao Luong, en Anumitra Elangkumaran. Het toernooi is inmiddels afgelopen, en de algemene conclusie is dat al onze deelnemende jeugdleden het uitstekend hebben gedaan!

Neem bijvoorbeeld Thao en Anumitra, die in de laatste ronde het tegen elkaar mochten uitvechten voor de derde plaats bij de meisjes C. Je zou dan misschien kunnen denken dat ze het rustig aan zouden doen omdat ze bij elkaar in de les zitten, maar niets bleek minder waar. Er werd op het scherpst van de snede gestreden door de twee dames, en pas in de tijdnoodfase werd er door een van de twee een doorbraak geforceerd. Het gevolg was een winst voor Anumitra, die daarmee beslag legde op de derde plaats, en een verdienstelijke vijfde plaats voor Thao. Beiden harstikke goed gedaan.

Sai Pranav zette zijn degelijke toernooi in de C-groep voort met een flitsende winstpartij in ronde 8, en hoewel hij zich niet om de topplekken kan mengen, wist hij wel ratingtechnisch over te presteren. Daar zit dus nog groei in. Wie wel nog om de topplekken meespeelden waren Sascha en Tommy, maar dan hadden ze vandaag wel winstpartijen nodig met wit tegen twee directe concurrenten. Beiden besloten daarom maar even misschien wel hun sterkste partij van het toernooi neer te leggen en heel overtuigend een vol punt te pakken. Zeer het naspelen waard (Partij Sascha, Partij Tommy). De eerste plaats bleek buiten bereik door dat Ethan Chua (ook uit Eindhoven) zijn partij won. Maar Sascha en Tommy legden wel beslag op een gedeelde twee plaats.

Dan zou je denken dat het daar zou eindigen, maar voor de bekers en voor het EK-ticket dat bij de tweede plaats hoort moest dus nog een barrage worden gespeeld. Hierin speelde Sascha en Tommy gebroederlijk (maar na een echte partij) gelijk, maar omdat Sascha verloor van de andere deelnemer en Tommy won, eindigde Tommy uiteindelijk tweede en Sascha vierde. Uiteindelijk hoe dan ook een geweldig resultaat van beiden, en Tommy mag zich dus ook gaan opmaken voor een deelname aan het EK, van harte proficiat!

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>