Agenda

Geen activiteiten.

Laatste update

28-05 update3 ind sen 28-05
28-05 update2 ind sen 28-05
27-05 update ind sen 28-05
26-05 indeling sen 28-05
24-05 uitslagen sen 21-05
21-05 update3 ind sen 21-05
21-05 update2 ind sen 21-05
20-05 update ind sen 21-05
19-05 indeling sen 21-05

2700chess.com for more details and full list

Een triest bericht

Tot onze grote ontsteltenis hebben we vanmiddag vernomen dat Armin Kohlrausch afgelopen vrijdag onverwachts is overleden. Hij is tijdens het geven van een voordracht op een congres in Stuttgart in elkaar gezakt, reanimeren mocht niet meer baten.

Armin was pas enkele jaren lid van onze vereniging en kort geleden gepensioneerd. Hij had vol enthousiasme zijn oude hobby, schaken, weer opgepakt en voelde zich thuis bij WLC. Hij nam training bij Herman Grooten en bestudeerde alles wat hij te pakken kreeg met veel toewijding. Na een oproep om bij de jeugd les te komen geven meldde hij zich direct aan en nam de stappenmethode door.  Gedurende de corona lockdown was hij zeer actief en gaf hij online kinderen les. Hij stond altijd klaar om te helpen, ook bij de senioren. Daarnaast speelde hij in korte tijd vele toernooien en ontpopte zich als een ambassadeur van de vereniging.  Met Armin verliezen we een enthousiaste, fijne man en een gewaardeerd clublid. We zullen hem missen. Het is niet te bevatten….. hij had nog zoveel plannen….

Leo van IJzendoorn. (mede namens Dannie Beijk)

Nagekomen berichten:  

Herman Grooten heeft een mooie in memoriam voor Armin gepubliceerd op schaaksite.nl. Herman heeft als trainer van Armin zijn persoonlijke herinneringen gedeeld en prachtige anekdotes toegevoegd inclusief partijfragmenten. Echt de moeite waard.

Ook op de TU/e wordt het verlies gevoeld en is een mooie in memoriam geplaatst op de website waarin hij zowel als wetenschapper wordt geroemd en als mens treffend wordt omschreven. 

4 reacties aanEen triest bericht

 • Bas

  Toen ik de e-mail eerder vandaag las, was ik er stil van en nu ik dit bericht lees, inmiddels al niet meer onverwacht, blijf ik er stil van. Een ontzettend vriendelijke man die altijd bereid was om te helpen. Of het nu de jeugd, de senioren of het rijden voor de externe competitie betrof. Armin was er altijd.

  Het is verdrietig dat hem niet meer van zijn pensioen gegund is, waarin hij het vioolspelen en het schaken had kunnen oppakken.

  jammer voor de schaaksport, ontzettend zonde voor de club en verschrikkelijk voor de nabestaanden; die ik vanaf hier graag wil condoleren met hun verlies en sterkte wil wensen bij het verwerken daarvan.

  Armin, ik hoop dat er, waar je nu ook bent, klassieke muziek gespeeld wordt en dat er een partijtje te schaken valt. We gaan je missen.

 • Rudy Simons

  Ongelofelijk! Armin was inderdaad een hele vriendelijke man en hij kwam op mij ook zeer enthousiast over. Het lijkt zo onwerkelijk dat hij er niet meer is. Enkele weken geleden , toen ik inviel in het 2e avondteam zijn we met Armin als chauffeur nog naar Breda gereden en al pratende in de auto heb ik hem ook beter leren kennen. Hij vertelde over zijn tijd in Duitsland en had het ook nog over het spelen van toernooien in het verleden en in de toekomst. Ik wens zijn dierbaren veel sterkte en ik besef dat we met Armin een hele trouwe,vriendelijke en enthousiast clublid missen.

  Rudy Simons

 • Hub van de Laar

  Herman Grooten heeft op Schaaksite.nl een heel mooi en uitgebreid ‘In Memoriam’ geschreven.
  https://www.schaaksite.nl/2022/03/30/in-memoriam-armin-kohlrausch/

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>