Laatste update

13-08 uitslagen on-line
09-08 on-line prog 11-08
07-08 uitslagen on-line
01-08 on-line prog 04-08
01-08 uitslagen on-line
26-07 on-line prog 28-07
25-07 uitslagen on-line
19-07 on-line prog 21-07

2700chess.com for more details and full list

De Drie Torens A- WLC A

De Drie Torens A- WLC A

Op maandag 02 december reisden we af naar Tilburg om aldaar de 3e ronde te spelen voor de avondcompetitie in de Hoofdklasse tegen De Drie Torens. De Drie Torens was afgelopen seizoen gepromoveerd en wij wisten ons net te handhaven. “Normaal” gesproken zou dit een gelijkwaardige strijd zijn, ware het niet dat wij enigszins gehandicapt waren. Zij konden aantreden met een gemiddelde rating van 2011 tegenover wij slechts 1888. Ook in deze wedstrijd zouden wij onze huid zo duur mogelijk verkopen, maar het werd niettemin een 3-1 nederlaag voor ons. Alleen als het animo van de sterkere spelers om te spelen er is en er daarbij geen opgelegde blokkades van het bestuur zijn om bepaalde mensen perse interne partijen te laten spelen, alleen dan zie ik nog kans om ons te handhaven in de Hoofdklasse in de resterende 4 wedstrijden. Zo, dit moest er even uit !

Dan nu de verslagen:

Bord 1: Robert

Van Robert heb ik helaas weer geen verslag , dus zal ik hier kort over zijn; ik dacht dat Robert er in de opening met voordeel uitkwam, maar hij gaf zelf al aan dat hij een mindere zet deed door ergens geen Db3 te spelen , maar iets anders. Daarna ging het volgens mij gelijk op, maar op de een of andere manier wist de tegenstander toch ergens winnend voordeel te krijgen en te winnen.

Bord 2: Rudy

De laatste wedstrijden tegen ongeveer gelijkwaardige tegenstanders weet ik helaas geen voordeel te behalen uit de stellingen, wat niet alleen ligt aan taai spel van de tegenstander, maar ook aan het feit dat er momenten zijn dat ik duidelijk betere zetten kan doen , maar ze niet echt vind hoe simpel ze vaak ook zijn. Deze partij zou geen uitzondering zijn; In de opening verkreeg ik al duidelijk voordeel na een zet of 13, maar op de 14e zet deed ik al een mindere. Ik kreeg nog een kans op de 25e zet een betere te doen en vanaf de 30e zet begon ik te knoeien in de tijdnoodfase. Dat de partij nog remise werd ,was toen ook het maximaal haalbare in reeds mindere stelling.

Bord 3: Martie

Martie: Met mijn partij ben ik best tevreden ; tot zet 20 geeft de computer (Rybka Aquarium) aan dat het ongeveer gelijk is. Ik heb tot 2x toe het Blackmar Diemergambiet op het bord willen krijgen, maar mijn tegenstander ging er bewust niet op in. Rudy: Mijns insziens wist Martie goed partij te bieden in een Franse stelling tot ongeveer de 20e zet. Gezien het enorme ratingverschil vind ik dit niettemin een knappe prestatie van Martie. Daarna ging het helaas bergafwaarts. Dat Martie op het laatst wilde invallen vind ik lovenswaardig nadat ik de halve club al gevraagd had. Laat hij een voorbeeld zijn van goede mentaliteit voor de hele club !

Bord 4: Henny

Henny:Ik heb mijn notatitieblaadje en pen in Tilburg laten liggen maar als ik op mijn geheugen vertrouw dan is het een erg saaie partij geweest waarin nooit echt iets is gebeurd wat het vermelden waard is. Rudy: Niettemin heeft Henny dus weer remise behaald tegen een op papier veel sterkere tegenstander. De volgende dag zou hij remise spelen tegen IM Herman Grooten. Chapeau voor Henny !

De Drie Torens A

WLC A

Kocken, W.G.R.M. (Wilbert) 2092 Klomp, R.L.P. (Robert) 2051 z-w 1 – 0
Zegveld, R. (Rick) 1989 Simons, R.W.J. (Rudy) 2006 w-z ½ – ½
Bighelaar van den, J.H.A.M. (Joost) 2012 Sanden van der, M. (Martie) 1651 z-w 1 – 0
Leemans, H.M.C.A. (Huub) 1952 Wilbrink, H.A. (Henny) 1843 w-z ½ – ½
Gemiddelde Rating: 2011 Gemiddelde Rating: 1888 3-1
Rudy Simons

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>