Agenda

Geen activiteiten.

Laatste update

05-12 update3 ind sen 5-12
04-12 update2 ind sen 5-12
03-12 update ind sen 5-12
02-12 indeling sen 5-12
02-12 uitslagen sen 28-11
28-11 update2 ind sen 28-11
28-11 update ind sen 28-11
26-11 indeling sen 28-11

2700chess.com for more details and full list

4 uit 6 voor avondcompetitieteams + Bekernieuws

Afgelopen week hebben de drie avondcompetitieteams uitwedstrijden gespeeld in hun klasses, wat 4 matchpunten heeft opgeleverd. WLC A boekte een 4-0 overwinning in het parochiehuis in Dongen in een wedstrijd waar het op papier ook favoriet was. Winstpartijen waren er voor Sascha, Joep, Robert en Rudy.

Dat laatste valt niet te zeggen voor WLC B; zij boekten een buitengewoon knappe 2.5-1.5 zege op het sterke HMC A. Nino, en Niels brachten tegen op papier sterkere tegenstand volle punten in het laatje, terwijl Jasper tegen de sterke Piet van Eijndhoven aan bord 1 een verdienstelijke remise scoorde! Max kwam deze keer helaas niet tot scoren.

Wie mee heeft geteld met de matchpunten kan dan achterhalen dat WLC C tegen titelkandidaat HSC A uit Helmond nog niet de eerste matchpunten heeft weten te scoren: 1-3. HSC was dan ook ijzersterk opgekomen, wat de verdienstelijke remises van Dannie en Henny extra vermeldenswaardig maken. Chrit en Arno kwamen dit keer tegen hun sterke tegenstanders niet tot scoren.

Daarmee blijven WLC A en B in de race voor de bovenste plekken, want beide teams hebben nog alle matchpunten. WLC A zal op 5 december proberen dit gevolg te geven tegen hekkensluiter KiNG B. WLC B daarentegen krijgt collega-koploper De Baronie A op bezoek. Met beide teams op 6 matchpunten, en 3 matchpunten los van de naaste achtervolgers kan dit zomaar eens een cruciale wedstrijd worden om het kampioenschap in klasse 1A. WLC C zal op die avond op jacht gaan naar de eerste matchpunten, het slachtoffer daarvoor wordt (hopelijk) Waalwijk A!

Dan sluiten we af met het bekernieuws. U heeft enkele weken geleden als kunnen lezen dat het NBSB-A-bekerteam (voor spelers boven de 1700) met de hakken over de sloot de eerste ronde was weten door te komen tegen Mierlo-Geldrop. Welnu, het NBSB-B-bekerteam (voor spelers onder de 1700) heeft ook haar eerste ronde afgewerkt tegen stadsgenoot Eindhoven. Ze hebben gelijk even voorgedaan hoe je dat overtuigend doet, door Eindhoven met 3.5-0.5 terug te sturen. Max, Aurel en Andries scoorden een vol punt, terwijl Dennis in misschien wel zijn externe debuutwedstrijd voor WLC(?) een remise aan het totaal toevoegde.

Alle uitslagen en standen van de NBSB-competities, in ons geval voor de drie avondteams en de twee bekerteams kun u hier vinden.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>