Zomertoernooien

Ook deze zomer zijn verschillende WLC’ers weer op toernooipad. Mocht u geen tijd/gelegenheid hebben om op toernooipad te gaan maar toch de handel en wandel van uw clubgenoten te volgen, zal dit bericht u uit de brand helpen.

De grote zomertoernooien in Nederland beginnen traditiegetrouw in Amsterdam bij het Amsterdam Science Park Chess Tournament, maar omdat daar (tot nu toe) niemand op de lijst staat schakelen we door naar nabijere oorden: Velp, waar het Open Nederlands Kamioenschap Schaken wordt gehouden. Hier vinden we in de ijzersterke open groep Sascha Kurt, Tommy Grooten en Chiel Koster terug, die ongetwijfeld gaan proberen wat upsets te scoren tegen de vele sterke spelers die deze groep ook nog rijk is. Twee spelers die het geweld van een ruime week schaken liever aan zich voorbij laten gaan en aan het gelijktijdige vierkamptoernooi deelenmen zijn Jarich Haitjema en Bas Roelen. Veel succes allen!

De onze-lieve-vrouwe-visitatie-kerk in Velp, niet de speellocatie van het ONK, maar wel in Velp.
De ingang van Hogeschool Zeeland, waar ook vele WLC’ers de boel onveilig gaan maken.

Van west naar oost en nu weer terug naar west, naar de traditionele afsluiting van het weektoernooilandschap in de zomer: Het Hogeschool Zeeland toernooi in het mooie Vlissingen. Dit keer geen groepen op rating maar een groot gevecht om de bovenste plaatsen. Hier ook weer verschillende WLC’ers tussen de bijna 250 deelnemers(!): Tommy Grooten, Bas van Doren, Thomas Kools, Nino Messaoudi, Max Quintus, Niels van Happen gaan hier hun beste been voorzetten. Al me al genoeg schaakplezier in de zomer, gaat het volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *