Agenda

Geen activiteiten.

Laatste update

14-03 uitslagen sen 10-03
10-03 update prog sen 10-03
09-03 update prog sen 10-03
08-03 deelnemers toernooi
08-03 programma sen 10-03
08-03 uitslagen sen 03-03

2700chess.com for more details and full list

ONK Dieren 2019

(door Bas Roelen)

Op 1 augustus is het open Nederlands kampioenschap van Nederland geëindigd. Ik heb een paar leden van WLC op de deelnemerslijsten kunnen vinden. Twee van onze traditionele toernooi tijgers en één verrassing.

De eerste bekende naam is die van Charlie. Hij speelde mee in de hoogste groep en stond daar, toen twaalf buitenlandse spelers besloten dat zij toch niet naar Dieren wilden afreizen, ineens redelijk hoog op de deelnemerslijst. Het was zeker niet het toernooi van Charlie. Na een ronde of vijf stuurde ik hem een e-mail waarin ik schreef dat ik misschien beter kon stoppen met het volgen van zijn verrichtingen, want de resultaten waren veel slechter dan wij van hem gewoon zijn. Ook het niet volgen van Charlie bleek niet heel erg te helpen. Met een score van vier uit negen levert hij flink rating in. Op schaaksite staat nog een interessant verhaal over Charlie zijn verrichtingen te lezen. In de derde ronde van het toernooi wilde hij met zijn paard een loper op c4 slaan, welke zijn dame aanviel. Hij liet het paard uit zijn hand vallen en het paar belandde op het veld d3, of in ieder geval ergens daar in de buurt. Charlie wachtte totdat zijn tegenstander aan het bord terugkeerde en gaf zijn partij toen op. Sportief! Zo hoort dat!

Een tweede naam die inmiddels bekend begint te worden is die van Tommy. Hij speelde mee in de reserve groep B en presteerde daar goed. Toen ik in het begin zijn verrichtingen volgde, was ik bang dat hij ook een minder toernooi zou gaan spelen, maar bij hem hielp het duidelijk wel dat ik niet meer iedere dag naar de uitslagen keek. Met een score van vijf uit negen boekt hij een flinke ratingwinst. Goed gedaan Tommy!

Ten slotte komen we dan aan bij de verrassing van de WLC-deelnemers. Ik doe de laatste jaren redelijk mijn best om dit soort toernooien bij te houden om er vervolgens een stukje op de WLC-site over te plaatsen, maar de naam van Arno was ik nog niet eerder tegen gekomen. Leuk dat ook hij het competitieve toernooischaak weer heeft opgepakt. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik zijn naam ook dit keer volledig gemist zou hebben als ik niet in de trein van Arnhem naar Eindhoven Albert de Wit was tegen gekomen. Hij wees mij er op dat naast Charlie en Tommy ook Arno actief was in Dieren. Hij kwam uit in het zesrondige toernooi en scoorde daar drie uit vijf. Hetgeen resulteerde in een hele kleine stijging van zijn rating. Arno schijnt het schaken in Dieren zô leuk gevonden te hebben dat hij ook maar meteen deelnam aan de vierkamp. Ik heb niet kunnen vinden wat zijn score in dat toernooi was, maar in ieder geval is het goed te merken dat ik voortaan een extra naam moet gaan zoeken op de deelnemerslijsten.

1 comment to ONK Dieren 2019

 • Bas

  Ook met hulp van Albert ben ik er niet in geslaagd om alle WLC-spelers te vinden die op de deelnemerslijsten stonden.

  Vandaag bericht Leo mij dat ook Armin in Dieren heeft meegespeeld.
  Sorry Armin, Ook jouw naam zal ik vanaf nu op de deelnemerslijsten zoeken.
  Armin Speelde net als Charlie en Tommy negen ronden. Hij scoorde daarin zeer verdienstelijk, 5 uit 9.

  Fijn te zien dat onze club er een actief lid bij heeft!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>