Laatste update

22-06 indeling sen 25-06
22-06 uitslagen sen 18-06
15-06 indeling sen 18-06
13-06 uitslagen sen 11-06
09-06 indeling sen 11-06
09-06 uitslagen sen 04-06
02-06 indeling sen 04-06
01-06 uitslagen sen 28-5
27-05 indeling sen 28-05
26-05 uitslagen toernooi

2700chess.com for more details and full list

Een terugblik

(door Bas Roelen)

Inmiddels is het Tatasteel toernooi voor de amateurspelers afgelopen. Tijd om eens te kijken hoe het iedereen is vergaan.

Laten we beginnen met de enige speler die negen ronde actief was. Tommy zal vermoedelijk niet met heel veel plezier op zijn schaakresultaten terugkijken. Met een score van 1,5 uit 8 (1 speler is uit het toernooi geschrapt) zal hij niet heel tevreden zijn. Ik weet uit ervaring hoe het is om slecht te scoren tijdens het Tatasteel toernooi. Ikzelf had het die tweee jaren, ondanks de slechte resultaten, toch naar mijn zin. Ik kan alleen maar hopen dat Tommy een gesloten tienkamp als een leuke toernooiformule heeft ervaren en dat hij van de sfeer heeft genoten. Wat het schaken betreft, volgende keer beter!

Eerder in de week werkten een aantal spelers van WLC een driekamp af. Maarten speelde in week driekamp 3b en kwam daar tot een score van 1,5 uit 3. Helaas verloor hij van de speler die veruit de laagste rating in de groep heeft, waardoor hij ratingverlies lijdt.

Veel beter verging het Martie! De laatste keer dat ik een uitgebreid verslag over een toernooi schreef waar hij ook in meespeelde, scoorde Martie als een malle. Dit keer is dat weer het geval. De tegenstanders werden allemaal met een nederlaag naar huis gestuurd, waardoor Martie met een score van 3 uit 3 zijn groep wist te winnen. Gefeliciteerd!

Raph scoorde volgens rating. Eén speler stak er qua rating ver bovenuit en die wist de groep dan ook te winnen. Raph was de enige die hem een half punt ontnam. Daarna verloor hij een keer en won hij een keer, waardoor hij het toernooi met 1,5 uit 3 afsluit.

Maiko speelde een prima toernooi. Met een score van 2 uit 3 zal hij waarschijnlijk tevreden zijn. Maiko kwam in een groep uit waarin hij en één andere speler een rating bezitten. Gelukkig wist Maiko van die speler te winnen, waardoor hij een leuke ratingwinst boekt.

Ook in het weekend waren er spelers actief. Martijn kwam niet verder dan een score van 1 uit 3. Zijn groep werd gedomineerd door een jeugdspeler. Helaas verloor Martijn van hem, waardoor hij wat rating gaat verliezen. Ik begreep van Martijn dat de andere partijen bestonden uit een mooie overwinning en een partij waarin hij in de tijdnoodfase een al slechtere stelling weggaf. Ach, die dingen gebeuren. Hij vertelde mij diezelfde dag ook dat hij dit jaar mee gaat doen aan het WLC-toernooi. Hij moet in dat toernooi de opgelopen schade maar herstellen.

Het is altijd leuk een verslag positief te eindigen. Daarom sluit ik af met Charlie. Hij had in zijn groep de hoogste rating en hij liet zien dat rating soms wél iets zegt! Na drie ronden had hij drie punten en dus de groep gewonnen. Volgens Charlie won hij twee partijen, omdat tegenstanders een fout maakten. De derde partij werd de tegenstander gewoon van het bord geschoven. Ook Charlie, gefeliciteerd!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>