Laatste update

24-09 indeling sen 26-09
24-09 uitslagen sen 19-09
19-09 update ind sen 19-09
17-09 indeling sen 19-09
17-09 uitslagen sen 12-09
12-09 update2 ind sen 12-09
11-09 update ind sen 12-09
09-09 indeling sen 12-09
09-09 uitslagen sen 05-09

2700chess.com for more details and full list

Piet Roelen Toernooi

Guus Bollen wint het Piet Roelen toernooi 2022

We waren het al bijna vergeten maar de traditie is weer in ere hersteld! Na twee jaren droog te hebben gestaan konden we het einde van het kalenderjaar weer met een gezellig snelschaaktoernooi afsluiten. Zeker voor de nieuwe leden was dit een nieuw fenomeen en er is diverse keren gevraagd naar de oorsprong van de naamgeving: Het “Piet Roelen toernooi”. Dit jaarlijks terugkerende toernooi is vernoemd naar Piet Roelen, een doortastende en markante persoonlijkheid die vele jaren actief geweest voor de vereniging als voorzitter en ook als jeugdleider. Hij speelde altijd 1.b4 in zijn partijen en wist ons altijd met nieuwe variantjes te verrassen. Zoals gebruikelijk waren er ook weer prijsjes te verdienen niet alleen voor de winnaar maar ook voor de verliezers. Onder de prijzen was dit jaar ook een door Gerard Welling geschreven boek dat hij ter beschikking stelde als prijs. Een mooie geste! We hebben zelfs nog de mogelijkheid om in het komende tijd nog twee boeken van hem als prijzen uit te reiken. Het toernooi was sterk bezet en we waren blij met de hoge opkomst. De winnaar was Guus Bollen met een score van 6,5 uit 7 met als “runner up” een ook ongeslagen Thomas Kools met 6 uit 7.

De volledige uitslag vindt u hier

Uiteraard werd er ook weer een vrijwilliger in het zonnetje gezet:


Clubman van het jaar 2022:

Henny Wilbrink

voor het vele jaren fungeren als wedstijdleider externe competitie in het bestuur, zijn niet aflatende steun bij de reparatie van materialen en het beschikbaar stellen van zijn huiskamer als vergaderruimte voor het bestuur.


Guus Bollen en Ton Brouwers winnen Piet Roelen toernooi 2019

Het Piet Roelen toernooi van 2019 stond in het teken van het recente overlijden van Jolanda Roelen. Ter ere van Jolanda en Piet zijn alle spelers, in de eerste partij waarin zij met wit speelden, begonnen met de zet 1. b4 ! Natuurlijk was het het ook toegestaan om alle partijen met de zet 1. b4 te beginnen en er waren heel wat schakers die daar gehoor aan gaven. Het leidde regelmatig tot hilarische uitroepen van schakers die uit hun “comfortzone” werden gehaald maar dat was alleen maar leuk op een gezellige laatste schaakavond van het jaar 2019.

De volledige uitslag vindt u hier


Clubman van het jaar 2019:

Gerard Welling

voor zijn actieve rol in talentontwikkeling en coaching


Regels voor het Piet Roelen toernooi

  • Het Piet Roelen toernooi wordt gespeeld op de laatste dinsdagavond voor Kerstmis.
  • Het speeltempo: 10 min p.p.p.p. t/m 2019 vanaf 2022 5 min p.p.p.p. met een increment van 4s vanaf de eerste zet
  • Er worden 7 ronden gespeeld met indeling volgens het Zwitsers system op rating
  • Prijzen worden uitgereikt in natura en op de zelfde avond wordt indien van toepassing een clublid met speciale verdiensten voor de club in het zonnetje gezet en benoemd tot clubman/vrouw van het jaar.