Laatste update

25-05 uitslag Hartsemacup
20-05 indeling sen 22-05
20-05 uitslagen 15-05
14-05 update indeling 15-05
13-05 indeling sen 15-05
12-05 uitslagen sen 08-05
06-05 indeling sen 08-05
05-05 uitslagen sen 01-05

2700chess.com for more details and full list

Verslag externe competitie: WLC 1 – De Giessen en Linge 1


WLC

De Giessen en Linge

Medema , J. (Jeroen) 2172 Nederlof , J. (Jesper) 2163 1 – 0
Bollen , G. (Guus) 2234 Vonk , J.J. (Jaco) 2158 ½ – ½
Jansen , I. (Ingeborg) 1895 Boot , H. (Henk) 2051 0 – 1
Brouwers , T. (Ton) 1834 Dekker , A. (Andries) 2103 1 – 0
Simons , R.W.J. (Rudy) 1988 Mulder , H.W. (Hemmo) 2028 0 – 1
Albers , F. (Frank) 1917 Schakel , T.T. (Tim) 2031 0 – 1
Haitjema , J. (Jarich) 1930 Korevaar , E.L. (Eddy) 1894 1 – 0
Koymans , P. (Peter) 1989 Schakel , L. (Lemmy) 1801 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1995 Gemiddelde Rating: 2029 3½-4½

We speelden dit keer als enige WLC-team thuis, dus we hadden de hele zaal voor onszelf. Aan de ene kant was dat rustig, maar aan de andere kant was dat vooral jammer, want het is altijd gezellig om met alle teams tegelijk thuis te spelen. Hoe dan ook, de NBSB-competitieleider kreeg het dit jaar niet voor elkaar om de indeling van de andere teams aan de KNSB-indeling aan de passen.

Veel invallers konden aan de bak deze KNSB-ronde. Niet alleen in team 1 moesten Charlie en Robert vervangen worden, maar ook in teams 2 en 3 was er een aantal invallers nodig. Gelukkig waren Jarich en Frank bereid bij ons in te vallen.

Ton was als eerste klaar, en kwam in een aanvalsstelling terecht tegen een veel hoger geratete tegenstander. Dat is hem wel toevertrouwd. Hij won een stuk, en kort daarna volgde mat.

Jarich:

Frank: In mijn eerste externe partij van dit seizoen hoopte ik te kunnen gaan profiteren van het loperpaar. Echter voordat de partij goed en wel begonnen was maakte ik een blunder waardoor ik in een dodelijke penning terecht kwam die mij een stuk en daarmee gelijk de partij kostte. Voor de vorm speelde ik nog even door, maar het was gelijk over en sluiten.

Jeroen: Mijn tegenstander, Jesper Nederlof, speelde de opening wat tam, en gebruikte daarbij ook nog eens zeeën van tijd: op de 15e zet had hij nog maar 20 van de 90 extra minuten over. Toen ik zijn centrum ging opblazen (terminologie © Jarich) had hij halverwege de tijdcontrole nog maar 6 minuten over, en al duidelijk een slechtere stelling. Hij probeerde nog een wanhoopsoffensief maar ik had nog voldoende tijd en liet me niet in de luren leggen. Met een kwaliteitsverlies en nog maar 1 minuut op de klok gaf hij op de 29e zet op. Het is mijn gevoel dat hij vooral tegen zichzelf gespeeld heeft.

Met een 3-1 tussenstand zag het er goed voor ons uit, maar er is daarna toch het een en ander misgegaan.

Ingeborg leek goed uit de opening te komen, maar daarna verdween er materiaal zonder genoeg tegenkansen.

Rudy:


Stelling na de 14e zet van wit uit de partij H. Mulder – R. Simons

Wit heeft hier zojuist Le3-h6 ? gespeeld en dit had ik meteen kunnen afstraffen met 14…Pc2:! En dan zou ik een zeer gezonde pion hebben gewonnen. In plaats daarvan speelde ik echter 14… Dc7 en daarna was het tot zijn remise-aanbod op de 31e zet constant een gelijke stelling. Ik speelde nog even door nadat ik de teamleider hierover had geraadpleegd. Ik beging echter een vreselijke bok op de 34e zet waarna ik een pion verloor i.p.v. er een te winnen en hierdoor verloor ik ook de partij.

Een partij die dus van winststelling-remisestelling uiteindelijk uitmondt in een verloren stelling. Helaas en des te jammer omdat bij winst van deze partij wij ook als team hadden gewonnen en zelfs meteen aan kop hadden gestaan met 8 punten. Balen, balen en nog eens balen! Als….als….als…en wat zou het leven dan toch mooi zijn.

Peter ging op bord 8 zitten om te winnen, maar dat pakte helaas anders uit.

Peter: In de opening speelde ik goed en dat resulteerde in een uiterst prettige stelling. Hier had ik verschillende mogelijkheden tot duidelijk voordeel. Mijn keuze was om stukken te ruilen, waar de computer het mee eens is. Daarna speelde ik het echter compleet verkeerd, want ik had de zet Pe5? van mijn tegenstandster tactisch af kunnen straffen. Dat deed ik echter niet en daarmee was de stelling meteen weer gelijk. Daarna heb ik simpelweg geen enkele fatsoenlijke zet meer gespeeld.

Met een score van 3-4 was het mijn taak als teamleider om het laatste punt binnen te halen. Tevergeefs.

Guus:

Helaas eindigden we de dag dus met slechts 3.5 punten. Heel jammer, want er had veel meer ingezeten! Gelukkig staan we nog steeds maar 1 matchpunt achter op de koplopers.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>