Agenda

Geen activiteiten.

Laatste update

14-03 uitslagen sen 10-03
10-03 update prog sen 10-03
09-03 update prog sen 10-03
08-03 deelnemers toernooi
08-03 programma sen 10-03
08-03 uitslagen sen 03-03

2700chess.com for more details and full list

Externe competitie: WLC 1 – De Combinatie

WLC

De Combinatie

Dooren van, H.F.M. (Dirk) 2351 Swinkels, R.H.A. (Robin) 2489 z-w 0 – 1
Tang, C. (Charlie) 2210 Kerkhof, M.A. (Michel) 1914 w-z ½ – ½
Medema, J. (Jeroen) 2173 Aarts, R. (Rob) 2151 z-w 0 – 1
Bollen, G. (Guus) 2215 Clevers, E. (Egbert) 2247 w-z 0 – 1
Klomp, R.L.P. (Robert) 2057 Swinkels, M. (Maurice) 2164 z-w 0 – 1
Swinkels, A.T. (Nol) 1974 Jansen, B.A.H. (Bob) 2204 w-z 0 – 1
Jansen, I. (Ingeborg) 1897 Swinkels, J. (Jos) 1949 z-w ½ – ½
Simons, R.W.J. (Rudy) 1971 Berg van den, G. (Gerard) 2003 w-z ½ – ½
Gemiddelde Rating: 2106 Gemiddelde Rating: 2140 1½-6½

We draaiden dit seizoen goed mee in de top van klasse 3H. Geen moment zijn we in degradatiegevaar geweest. Op één nederlaag na bleven we maar winnen, en opeens verscheen het kampioenschap aan de horizon. We hadden het niet helemaal in eigen hand: Blerick was net als wij twee matchpunten kwijtgeraakt, maar bleef winnen met grote cijfers. Ook wij bleven winnen, maar cruciaal was dat wij deze wedstrijd zouden winnen van de koploper die nog geen matchpunt had laten liggen. En het liefst met grote cijfers om de achterstand in bordpunten op zowel Blerick als De Combinatie in te halen. Dat klinkt natuurlijk als een hele grote opgave, en dat bleek het ook te zijn. In plaats van een zege noteerden we een nederlaag met grote cijfers.

Rudy (8): Ik had me redelijk goed voorbereid op mijn tegenstander, want de kans was vrij groot dat hij op bord 8 zou spelen met zwart omdat hij altijd met zwart speelt. Niettemin wist ik toch niet goed uit de opening te komen. Na 8 zetten was er een standaardstelling ontstaan en i.p.v. mijn 1e ingeving (daar is ie weer) moest ik zo nodig 9.d5 spelen, waarna hij een heel prettige stelling kreeg om te spelen. Ik stond toen nog niet slechter, maar ik voelde me niet zo thuis in die stelling. Ik kwam dan ook steeds slechter te staan (ca +0,8 voordeel voor zwart) en mijn verbazing was dan ook groot toen hij na de 20e zet remise aanbod. de stand was toen nog 0-0 . na overleg met de teamleider met 2 handen aangenomen dus. remise

Dirk (1): Met zwart tegen Robin een interessante opening, wat me aardig wat tijd kostte om redelijk spel met zwart te kunnen maken. Robin koos voor een veilige afwikkeling in een stelling die complex kon worden, maar daardoor hield ik een stelling over die voldoende is voor gelijkspel. Meer zat ook niet echt in de stelling. Precies na die afwikkeling blunder ik onnodig een stuk weg door simpelweg niet te zien dat ik de terugweg van een van mijn eigen lopers afsloot. Na stukverlies zag ik geen tegenspel en daarmee geen heil om nog door te spelen.

Jeroen (3): Het ging bij mij in de opening al niet goed. Als je de stelling al eerder op het bord gehad hebt (vorig jaar tegen Blerick), waarom speel je het dan anders? Nou, soms doe je dat omdat de aanpak niet goed bleek te zijn (zoals Guus in de interne competitie tegen mij heeft aangetoond). Maar dat speelde hier niet. Hoe dan ook, ik speelde het anders, reeds op de vierde zet. Op de 6e zet zette ik een veel te optimistisch plan in werking, omdat ik een kinderlijk eenvoudig weerlegging niet zag. Daarna was het eigenlijk al over en uit, maar mijn tegenstander gaf mij nog hoop door erg lang na te blijven denken. Achteraf bleek dat door respect te zijn (hetgeen toch zeker niet terecht bleek). Nadat Rudy en Dirk klaar waren, kon ik ook de handdoek in de ring gooien met een ondekbaar mat op het bord.

Charlie (2): Direct na de opening kwam ik al beter te staan. Het zag er goed uit, totdat ik ineens een volle kwaliteit wegblunder. Hij nam het gelukkig niet San, omdat him vreesde voor de tegenspel die eventueel zou krijgen. Hierdoor kreeg ik weer kansen en kwam ik gewonnen te staan. Deze kansen verprutste ik weer door eerst een stille zet te missen en dan verkeerd te rekenen. Na mijn geklungel kwamen we in een dame eindspel waar hij eeuwig schaak had. En zo kwam er een eind aan een belachelijke pot.

Guus (4):

Nol (6): Ik kwam goed uit de opening en het middenspel zag er veelbelovend uit. Helaas overzag ik een petite combination. Wat daarna gebeurde tart elke beschrijving…Ik dacht ondanks materieel verlies een vesting te hebben. We speelden bijna 90 zetten en toen zag mijn tegenstander de winnende voortzetting. We kwamen terecht in een pionneneindspel dat voor wit verloren was. Ik ben nu toch echt van plan meer aan de theorie te doen 😉.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>