Agenda

Geen activiteiten.

Laatste update

10-02 uitslagen sen 06-02
04-02 update indeling 06-02
03-02 Indeling sen 06-02
03-02 Uitslagen sen 30-01
29-01 update indeling sen
27-01 indeling sen 30-01
27-01 uitslagen sen 23-01

2700chess.com for more details and full list

WLC 3

Uitslagen en stand op NBSB site > NBSB 2CWLC 3 wint met 6 – 2 van HMC Calder 5


Verslag 6e ronde:

Downloaden (PDF, 67KB)

Verslag 5e ronde:

Downloaden (PDF, 57KB)

Verslag 3e en 4e ronde:

Downloaden (PDF, 67KB)

Verslag 2e ronde:

Downloaden (PDF, 635KB)

Verslag   Ronde 1   8 oktober 2016
WLC 3- De Vughtse Toren 2      5½ – 2½

Bij de aanvang van de competitie mochten we beginnen tegen een bekende tegenstander. We hebben vaker tegen ze gespeeld en zeker niet onverdienstelijk, oa is vorige competitie van ze gewonnen.
WLC heeft nu 4 nieuwe teamleden. Wil van Dijck en Peter vd Aalst spelen nu extern voor Son &Breugel (Nieuwe start) en Aurel werkt op zaterdag (Heeft dus niet te maken met zijn liefde voor PSV). René dv Bosch speelt voor Goirle.
Wim wint snel een stuk. Zijn tegenstander gooide koning om en ik dacht dat hij al opgaf, maar het bleek dat hij wilde rocheren! Toch kon hij kort daarna snel opgeven.
Toon wint als 2e. Volgens Toon had zijn tegenstander het op meerdere punten anders moeten doen?! Hennie Wilbrink speelt op het 1e brd als gastspeler en speelt zoals van hem verwacht kan worden: Geen gekke dingen doen, rustig opbouwen en druk links en rechts uitoefenen. Hij wint als 3e na een stuk gewonnen te hebben; In een eerder stadium stond hij al comfortabel 1 pion voor.
Na ruim 2 uur spelen staat WLC dus met 3-0 voor. Ard en Arno staan iets minder en van de overigen is nog niets te zeggen. Bij deze stand bied Arno remise aan die boven verwachting door de tegenstander aangenomen wordt.
Vraag is nu waar WLC het winnende punt vandaan moet halen. Het blijkt Chriet te zijn die de overwinning zeker stelt. Blijft de vraag hoe hoog de overwinning uit gaat vallen. René Vink heeft een vrijpion en zijn tegenstander ook, maar Rene promoveert eerder en het lukt om zijn tegenstander mat te zetten voordat die vrijpion kon promoveren.
Aard verliest met een stuk minder (Hoe die loper verloren ging heb ik gemist). Hij streed nog lang door, maar uiteindelijk dus tevergeefs.
Frans verloor ook: Aanval van de tegenstander op de ene vleugel sloeg eerder door dan de aanval van Frans op de andere vleugel.

Einduitslag 5,5 – 2,5; een mooi begin. Het speelschema laat ruimte om te dromen, want de zwaarste tegenstanders komen in de laatste wedstrijden.
Brd 1: Hennie als gastspeler. Italiaans, waarbij langzaamaan een overwicht opgebouwd werd. Tegenstander kon op het laatst overbelasting niet voorkomen en dat kostte een stuk en dus de partij.
Brd 2: Toon krijgt een Philidor te bestrijden. Hij ontwikkelt een aanval op de koningsstelling van zwart die volgens Toon beter opgelost kon worden dan als de tegenstander deed. Er werd ergens anders een zwakte gecreëerd waarbij Toon de dame won tegen 2 lichte stukken en 1 pion. Hierna was het zogezegd een kwestie van techniek.
Brd 3: Sokolski (Oerang Oetang). Frans heeft niet kansloos verloren tegen een tegenstander met een beduidend lagere rating als hijzelf.
Brd 4: Aard krijgt het damegambiet tegen, waarbij zijn tegenstander ook een beduidend lagere rating heeft als hij: Maar dat blijkt dus ook niet alles te zeggen. Hij zegt bij de volgende externe match dus iets goed te maken te hebben.
Brd 5: René speelt zelf een damegambiet met goed succes.
Brd 6: Wim speelde zijn gebruikelijke opening d4, maar die pakte iets anders uit. Mijn tegenstander ruilde heel snel beide lopers maar ging direct daarna in de fout en verloor een paard. Wim had dus de hele partij voordeel en ook het initiatief. Op het einde kon hij een aantal zetten doen, waar één daarvan via een dame offer op mat zou uitlopen en laat hij nu net die zet doen, dus 1 – 0.
Brd 7: Arno speelt Frans. De tegenstander komt met zetten die Arno nog niet eerder gezien heeft en komt minder te staan. Hij blijkt duidelijk te weinig gespeeld te hebben de laatste jaren. Op een strategisch moment (Stand in de wedstrijd 3-0 voor WLC) leek de tegenstander niet te weten hoe hij kon winnen, al lag de koningsaanval via de koningsvleugel zeer voor de hand (Voor mensen die vaker het Frans te bestrijden hebben gekregen). Arno bood remise aan en die werd geaccepteerd omdat de tegenstander die aanval niet durfde op te zetten. Hij dacht dat de partij nog wel 3 u kon duren!
Brd 8: Chriet speelt een Réti-opening. Hij heeft zover ik kan beoordelen gelijkmatig gewonnen.